“Δόξη και τιμή” ο πρώτος γκέι γάμος στη Γαλλία

Ενώπιον εκατοντάδων καλεσμένων και υπό το άγρυπνο βλέμμα του Φρανσουά Ολάντ- που το πορτραίτο του δέσποζε στην αίθουσα του Δημαρχείου του Μονπελιέ- ο 40χρονος Βινσέν Αουτίν και ο 30χρονος Μπρούνο Μπουαλό, παντρεύτηκαν σήμερα "δόξη και τιμή" και έγιναν το πρώτο γκέι ζευγάρι που ενώνεται με τα δεσμά του γάμου στη Γαλλία.

Ο γάμος άρχισε με καθυστέρηση σχεδόν μίας ώρας, καθώς υπήρξε απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο δημαρχείο, ενώ η περιοχή έχει κατακλυστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Οι δύο γαμπροί, φορώντας μαύρα σμόκιν και υπό τους ήχους του L-O-V-E του Nat King Cole, μπήκαν καταχειροκροτούμενοι στην αίθουσα και στάθηκαν μπροστά στη Δήμαρχο, η οποία τους χαρακτήρισε "σύμβολο για τη Γαλλία" . 

"Ζούμε μια ιστορική στιγμή για τη χώρα, γιορτάζουμε την ένωση δύο ανθρώπων του ιδίου φύλου. Πρόκειται για ένα νόμο ισότητας και ελευθερίας και ο πρόεδρος Ολάντ χαιρετίζει αυτό το γάμο και στέλνει τα συγχαρητήρια του" είπε η Δήμαρχος του Μονπελιε. 

Στη συνέχεια ρώτησε το ζευγάρι αν δέχονται για συζύγους ο ένας τον άλλο και αυτοί συγκινημένοι είπαν το "ναι". Στη συνέχεια,  Βίνσεν και ο Μπορούνο αντάλλαξαν όρκους και βέρες, όπως σε κάθε γαμήλια τελετή και όταν ο γαμπρός φίλησε τον γαμπρό, η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα.