Στο πλευρό της μουσουλμανικής κοινότητας ο Κάμερον

Την αμέριστη συμπαράσταση του στου μουσουλμάνους της Βρετανίας εξέφρασε σε δημόσιες δηλώσεις του ο Βρετανός πρωθυπουργός, προσπαθώντας να κατευνάσει τη διαφαινόμενη ένταση εναντίον των μουσουλμανικών κοινοτήτων, μετά τη χθεσινή σφαγή του Βρετανού στρατιώτη στο Γούλιτς.

“Η επίθεση αποτελεί προδοσία του Ισλάμ και της μουσουλμανικής κοινότητας που τόσα προσφέρει στη χώρα μας” είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός.

"Δεν θα παραδοθούμε στην τρομοκρατία. Θα αντισταθούμε μαζί – ενωμένοι- στον εξτρεμισμό που γεννά αυτή τη βία" τόνισε για άλλη μια φορά ο Κάμερον, μετά και την σύγκρουση μελών της ακροδεξιάς βρετανικής οργάνωσης English Defence με την αστυνομία. Οι ακροδεξιοί φώναζαν συνθήματα εναντίον των μουσουλμάνων και κάλεσαν σε "αυθόρμητη" πορεία μετά
το τραγικό περιστατικό.

Στις δηλώσεις του, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα των δραστών και του θύματος, καθώς όπως είπε, “δεν του επιτρέπεται καθώς η ερεύνα είναι σε εξέλιξη”. 

Ωστόσο, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στις αστυνομικές αρχές και τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες για την “καταπληκτική δουλειά” που έκαναν και κάνουν.  

Ο Ντέηβιντ Κάμερον ευχαρίστησε δημοσίως την 48χρονη Ίνγκριντ Λόιου-Κένετ, την γυναίκα που απασχόλησε” τους δύο δράστες μέχρι να έρθει η αστυνομία

“Όταν τους είπε ότι δεν θα τα καταφέρουν γιατί είναι δύο εναντίον πολλών, μίλησε εκ μέρους όλων μας” είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος σήμερα προέδρευσε σε σύσκεψη της ειδικής επιτροπής Cobra.