Σενάρια για σχέση ανάμεσα στην επίθεση του Λονδίνου και ισλαμιστές

Διεθνή αναστάτωση έχει προκαλέσει η δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο και οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας άρχισαν να αναλύουν τα γεγονότα που πιθανόν οδήγησαν στο τραγικό γεγονός. Αυτό που κυρίως, προσπαθούν να διαπιστώσουν είναι, με ποιον τρόπο συνδέεται η επίθεση αυτή με άλλα περιστατικά παγκοσμίως.

Πάνω σ' αυτό τοποθετήθηκε ο αναλυτής τρομοκρατικών επιθέσεων του CNN, Paul Cruickshank, υποστηρίζοντας "είναι ακόμα νωρίς να αναγνωρίσουμε τους υπαίτιους και τα κίνητρά τους, όμως υπάρχει ένα συγκεκριμένο ιστορικό ισλαμιστών εξτρεμιστών που, παρακινούμενοι από την Aλ Κάιντα, θέτουν ως στόχο στρατιώτες της Δύσης".

Η έρευνα θα ασχοληθεί με το αν και ποιες οργανώσεις κρύβονται πίσω από την υπόθεση και αν αυτή οργανώθηκε σε τοπικό επίπεδο. Πρόσθεσε ότι και στο παρελθόν, υπήρχαν σενάρια όπου στόχοι ήταν μέλη του στρατού. Μάλιστα, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δολοφονία έλαβε χώρα κοντά σε στρατόπεδο, ήταν πολύ σημαντικό, αναφέροντας και την περίπτωση της απαγωγής και δολοφονίας Βρετανού στρατιώτη το 2007. Παρόλα αυτά, δεν είναι σίγουρο εάν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις δύο αυτές υποθέσεις.

"Οι ηγετικές μορφές της Αλ Κάιντα αποκαλούν εκείνους που επιτίθενται σε δυτικούς στρατιώτες, "ήρωες", σημειώνει, τέλος, ο Cruickshank.