Εκκενώθηκε το κέντρο του Παρισιού από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα

Συναγερμός σήμανε σήμερα στο Παρίσι όταν οι αρχές έλαβαν απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στην Αψίδα του Θριάμβου στην διάσημη κεντρική πλατεία  Σαρλ ντε Γκωλ (πλατεία Ετουάλ) .

Αμέσως η αστυνομία απέκλεισε όλη την περιοχή γύρω από το μνημείο και την αρχή της Σανζ Ελιζε  και εκκένωσε την πλατεία από τους χιλιάδες τουρίστες.

Στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι αναζητούν τη βόμβα. "Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αν πρόκειται για ψευδή συναγερμό ή όχι", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Γαλλία βρίσκεται  σε υψηλή επιφυλακή,από τις 2 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησε μια στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών.

Στις 30 Μαρτίου, απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον Πύργο του Άιφελ οδήγησε τις αρχές σε εκκένωση του σημείου αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν φάρσα.

Στις 23 Απριλίου έγινε  βομβιστική επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλίας στη Λιβύη, στην οποία  τραυματίστηκαν δύο φρουροί και ένας Λίβυος έφηβος περαστικός.