Γαλλία: Πράξη πολέμου η ομηρία στην Αλγερία

"Πράξη πολέμου" χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν την κατάληψη του συγκροτήματος παραγωγής φυσικού αερίου του Ιν Αμένας στην Αλγερία, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των ομήρων που κρατούσαν οι δράστες επί τέσσερις ημέρες.

"Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι μιλούν για ομηρία, όμως όταν αφορά τόσο πολύ κόσμο, νομίζω ότι πρόκειται για πράξη πολέμου", είπε ο Γάλλος υπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 5, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

Αναφερόμενος σε άλλους οκτώ Γάλλους ομήρους που κρατούνται στην περιοχή του Σάχελ εδώ και πολλούς μήνες, ο Λε Ντριάν είπε ότι είναι ζωντανοί, μολονότι ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς είχε δηλώσει το πρωί ότι το Παρίσι δεν έχει πρόσφατες πληροφορίες για τους ομήρους αυτούς.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δέχτηκε νωρίτερα συγγενείς των ομήρων και τόνισε ότι η κυβέρνηση του κάνει ότι είναι δυνατόν για την απελευθέρωσή τους. Οι τέσσερις από τους ομήρους αυτούς είχαν απαχθεί πριν από δύο χρόνια από ένα ορυχείο στο Νίγηρα ενώ άλλοι τέσσερις απήχθησαν στο Μαλί ή στα σύνορα της χώρας αυτής.