Ένας…Άθικτος, δημοφιλέστερος Γάλλος του 2012

Μια ταινία ιδιαίτερης ευαισθησίας, που προσέφερε μοναδικές στιγμές συγκίνησης στους θεατές. Λεπτό χιούμορ, αλλά και εξαιρετικές ερμηνίες από τον Ομάρ Σι και τον Φρανσουά Κλυζέ.

Ο λόγος για τους “Άθικτους”, τη γαλλική ταινία που άφησε τις δικές τις μοναδικές εντυπώσεις σε όσους την είδαν το 2012. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος, για τον οποίο ο Ομάρ Σι, ανακυρήχθηκε ο πιο αγαπημένος – δημοφιλής των Γάλλων για το 2012. Ο βοηθός – στην ταινία – και δεξί χέρι του υποδυόμενου τον τετραπληγικό – Φρανσουά Κλυζέ, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Ifop, είναι ο πρώτος στη λίστα με τους δημοφιλέστερους. Ακολουθούν ο επίσης ηθοποιός Γκαντ Αλμαλέχ καθώς και ο φημισμένος Γάλλος τενίστας Γιανίκ Νοά, τον οποίο εκθρόνισε από την κορυφή της σχετικής λίστας.

Στην τέταρτη θέση είναι ο κωμικός Ζαμέλ Ντεμπούζ, στην πέμπτη ο οσκαρικός ηθοποιός Ζαν Ντυζαρντέν του “The Artist” και στην έκτη ο μίμος Λοράν Ζερά.

Στην έβδομη θέση βρίσκουμε την πρώτη πολιτικό, τη Σιμόν Βέιγ. Στην πρώτη 50αδα μόνο άλλο ένα πολιτικό πρόσωπο υπάρχει: ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ο οποίος βρίσκεται στην 45η θέση - από την 15η που ήταν στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της Ifop τον Ιούλιο.

Ο Φρανσουά Ολάντ είναι για τους Γάλλους λιγότερο δημοφιλής από τον προπονητή και αρχηγό της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής Γαλλίας το 1998 Ντιντιέ Ντεσάν (44ος) και περισσότερο από την καλλονή Βανέσα Παραντί, που βρίσκεται στην 46η θέση.

Ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου Ζινεντίν Ζιντάν βρέθηκε στην όγδοη θέση (από την πέμπτη που ήταν τον Ιούλιο).

Ο Ομαρ Σι, πατέρας τεσσάρων παιδιών και ιδανικός παρτενέρ στους “Αθικτους” του έμπειρου Γάλλου ηθοποιού Φρανσουά Κλυζέ, θεωρείται ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που έκαναν τους “Intouchables” την πιο εμπορική γαλλική ταινία όλων των εποχών.