Πουλάει το σπίτι του ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Πωλητήριο στο πολυτελές διαμέρισμα που διατηρεί στο Παρίσι ανακοίνωσε ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλές επικρίσεις διότι προσπαθεί να αποφύγει την καταβολή φόρων μεταναστεύοντας στο Βέλγιο.

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος προστέθηκε στον κατάλογο των επώνυμων πλούσιων της Γαλλίας που αναζήτησαν εκτός συνόρων καταφύγιο μετά την αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα που ξεπερνούν το 1,3 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, πουλάει το διαμέρισμά του, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, στη συνοικία Σεν Ζερμέν, όπου κατοικούν επί πάρα πολλές δεκαετίες έμποροι έργων τέχνης, συγγραφείς, μουσικοί της τζαζ και άλλοι.

Ο μεσίτης που ανέλαβε την πώληση αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό που ζητεί ο ηθοποιός για να μεταβιβάσει το ακίνητο αυτό, που έχει επίσημα κηρυχθεί "διατηρητέο".

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα όμως το τίμημα ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατοικία αγοράστηκε από τον Ντεπαρντιέ το 2003. Εκτός των κύριων χώρων της, περιλαμβάνει πλέον πισίνα, κήπους, αλλά κι ένα μικρό θέατρο.

Ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό χαρακτήρισε "μη πατριωτική" και "αξιοθρήνητη" την φορολογική αυτοεξορία του 63χρονου Ντεπαρντιέ, την ώρα που κυβέρνηση πασχίζει να εξυπηρετήσει ένα διογκωμένο κρατικό χρέος.

Στην εθνοσυνέλευση, ένας βουλευτής πρότεινε να ψηφιστεί μια διάταξη νόμου κατά το αμερικανικό υπόδειγμα, που θα προβλέπει το να αφαιρείται η γαλλική ιθαγένεια από τους πολίτες που για να μην πληρώσουν υψηλότερο φόρο μετεγκαθίστανται στο εξωτερικό.

Το Σαββατοκύριακο ο δήμαρχος του βελγικού χωριού Νεσέν,κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, δήλωσε πως ο Ντεπαρντιέ ζήτησε να ενημερωθεί για το πώς μπορεί να αποκτήσει τη βελγική υπηκοότητα.