Adieu Ζεράρ στους Γάλλους

Τη δική του απάντηση δίνει ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπαθεί να ξεφύγει της βαριάς φορολογίας στη Γαλλία, αγοράζοντας ένα μικρό σπίτι σε ένα χωριό του Βελγίου και πουλώντας το παλάτι στο οποίο διέμενε μέχρι σήμερα στο Παρίσι.

Ο ηθοποιός αναμένεται να ζητήσει άδεια παραμονής στο Βέλγιο, ενώ παραδίδει το διαβατήριό του και την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης.

“Η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο τιμωρούνται σήμερα στην πατρίδα μου” δηλώνει.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ-Ερό χαρακτήρισε θλιβερή και αντιπατριωτική τη συμπεριφορά του σε μια περίοδο που οι Γάλλοι καλούνται να πληρώσουν υψηλότερους φόρους για να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

“Θλιβερή, είπατε θλιβερή; Πόσο θλιβερό είναι αυτό;” αναρωτιέται ο Ντεπαρντιέ σε επιστολή του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

“Φεύγω γιατί πιστεύετε ότι η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο, ο,τιδήποτε διαφορετικό, πρέπει να τιμωρηθεί” συνεχίζει ο διάσημος ηθοποιός.

Γάλλος βουλευτής που έχει εξοργιστεί με την υπόθεση αυτή πρότεινε να υιοθετήσει η Γαλλία νόμο που ισχύει στις ΗΠΑ, ο οποίος θα αναγκάσει τον Ντεπαρντιέ ή όποιον προσπαθήσει να αποφύγει τη φορολογία, να παραιτείται από την υπηκοότητά του.