Κλείνουν τους δρόμους οι διαδηλώσεις της σκοπιανής αντιπολίτευσης

Παραμένει ανεβασμένο το πολιτικό θερμόμετρο στην πΓΔΜ. Σε αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων σε όλες τις πόλεις της χώρας προχωρά ο η αντιπολίτευση της κυβέρνησης Γκρουέφσκι.

Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μετά τα επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δρόμους της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης αποκλείουν για μισή ώρα κεντρικούς δρόμους σε όλες τις πόλεις της χώρας, μέχρι και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο 29 του μηνός η αντιπολίτευση θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του κυβερνώντος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι στην πόλη των Σκοπίων.

Ο αρχηγός του SDSM σημείωσε ότι το κόμμα του δε θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2013, εκτός κι αν λάβει ισχυρές εγγυήσεις από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι "για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές".

Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε τον Νίκολα Γκρουέφσκι για "απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας" και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση θα αντιπαρατεθεί με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στην κυβέρνησή του.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι κατηγόρησε τον αρχηγό του SDSM ότι το μοναδικό πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να προκαλέσει αναταραχή στη χώρα με στόχο να καταλάβει την εξουσία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...