Πολιτική κρίση στα Σκόπια – Αποχωρεί από τη Βουλή η αντιπολίτευση

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετέχει πλέον στις συνεδριάσεις της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, κάλεσε μάλιστα τους πολίτες σε ανυπακοή κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στα Σκόπια θα υπάρξει “λαϊκή εξέγερση”, όμοια με εκείνη που εκδηλώθηκε στη Σερβία στις 5 Οκτωβρίου 2000, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

“Σήμερα καταπατήθηκε το Σύνταγμα στη χώρα. Δεν υπάρχει πλέον Δημοκρατία, δεν υπάρχει Βουλή. Από τη μιά μεριά είναι το δικτατορικό καθεστώς του Γκρούεφσκι και απέναντι του ο λαός”, ανέφερε ακόμη ο κ. Τσερβένκοφσκι και πρόσθεσε ότι από αύριο η αντιπολίτευση ξεκινά αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Από την μεριά του, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγόρησε τον Τσερβένκοφσκι ότι σήμερα επιχείρησε να προκαλέσει “χάος” στη χώρα και να κινηθεί “πραξικοπηματικά”, όμως η προσπάθεια του απέτυχε.

"Πολιτικοί από την εποχή του Καντάφι δεν έχουν καμία τύχη και έφθασε η ώρα να περάσουν στην Ιστορία", σχολίασε ο Νίκολα Γκρούεφσκι αναφερόμενος στον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.