Στους δρόμους η αντιπολίτευση των Σκοπίων

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση στα Σκόπια, μία ημέρα μετά τα επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013, καθώς ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός υπό τη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση του Μπράνκο Τσερβενκόφσκι ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων σε όλες τις πόλεις των Σκοπίων.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Τσερβένκοφσκι, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης από σήμερα το βράδυ μέχρι και την Παρασκευή θα αποκλείουν για μισή ώρα κεντρικούς δρόμους σε όλες τις πόλεις της χώρας, ενώ το Σάββατο η αντιπολίτευση θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι, στα Σκόπια.

Ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης σημείωσε ακόμα ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2013, αν δεν λάβει ισχυρές εγγυήσεις από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι “για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές”.

Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε εξάλλου τον Νίκολα Γκρούεφσκι για “απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας” και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση θα αντιπαρατεθεί με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στην κυβέρνηση του Γκρούεφσκι.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας κατηγόρησε τον Τσερβενκόφσκι ότι το μοναδικό πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να προκαλέσει αναταραχή στη χώρα, με στόχο να καταλάβει την εξουσία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά τα επεισόδια και την βίαιη απομάκρυνση των βουλευτών της αντιπολίτευσης από τη Βουλή, το κόμμα του Τσερβένκοφσκι γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από το Κοινοβούλιο και ξεκινά αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.