Και δεύτερο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων θα ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον

Η αρχή έγινε με τον βουλευτή της Νέας Υόρκης και ακολούθησε η Μεγκ Ουίτμαν, ηγετικό στέλεχος και πρόεδρος της Hewlett Packard

H Μεγκ Ουίτμαν, πρόεδρος και γενική διευθύντρια της Hewlett Packard Enterprise (HPE) και πρώην υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Καλιφόρνια, θα ψηφίσει την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, «ενός ανέντιμου δημαγωγού», όπως δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα New York Times.

«Θα ψηφίσω τη Χίλαρι, θα ζητήσω από τους Ρεπουμπλικανούς φίλους μου να την βοηθήσουν, θα της δώσω χρήματα και θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω χρήματα για εκείνη» σημείωσε η Μεγκ Ουίτμαν σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Πρόκειται για το δεύτερο σημαίνον μέλος των Ρεπουμπλικάνων που γυρίζει την πλάτη στον Τράμπ και έρχεται σε ρήξη, μετά τον Ρίτσαρντ Χάνα, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Νέα Υόρκη. 

Διαβάστε σχετικά: Εκδηλώθηκε ο πρώτος: Ρεπουμπλικάνος βουλευτής ψηφίζει Χίλαρι Κλίντον

«Δεν συμφωνώ με εκείνη παρά μόνο σε ελάχιστα θέματα, όμως θα ήταν σίγουρα καλύτερη πρόεδρος από τον Ντόναλντ Τραμπ» είπε η Ουίτμαν, πρώην επικεφαλής του eBay.

«Η ιστορία έχει δείξει ότι όταν δημαγωγοί καταλαμβάνουν την εξουσία ή προσεγγίζουν την εξουσία, αυτό σπάνια έχει αίσιο τέλος» υποστήριξε το σημαίνον στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η οποία νωρίτερα φέτος δεν είχε διστάσει να συγκρίσει τον δισεκατομμυριούχο με τον Χίτλερ ή τον Μουσολίνι.

Η Μεγκ Ουίτμαν είναι ένα από τα γνωστότερα και με τη μεγαλύτερη επιρροή στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Σίλικον Βάλεϊ, ενώ υπήρξε υποψήφια του κόμματος για το αξίωμα του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας το 2010.

Φέτος ήταν μεταξύ των προσώπων που στελέχωσαν την ομάδα που είχε αναλάβει την εκστρατεία του Κρις Κρίστι στις προκριματικές εκλογές προτού επιλέξει να διαρρήξει τις σχέσεις της με εκείνον, όταν ο υποψήφιος εντάχθηκε στο στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ίδια ανέφερε επίσης σε αυτήν τη συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times ότι η Χίλαρι Κλίντον της τηλεφώνησε τον περασμένο μήνα.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο «πολιορκεί» στενά συγκεκριμένα τους κεντρώους και τους Ρεπουμπλικάνους, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της εγγυήτριας των θεμελιωδών αρχών των ΗΠΑ.

Όμως έως σήμερα, παρά τη δυσφορία στο στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ, λίγοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν τολμήσει να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν την Κλίντον.