Τραμπ: Ο υποψήφιος πρόεδρος με τους πολλούς εχθρούς

Μετά τον βουλευτή Ρίτσαρντ Χάνα, ο Πολ Ράιαν - πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων - και ο Γερουσιαστής Τζον Μακέιν είναι οι βασικότεροι πολέμιοι του μεγιστάνα

Οι προσωπικές επιθέσεις, εξελίσσονται πλέον στο κυρίαρχο συστατικό στοιχείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ διευρύνεται το πολιτικό χάσμα που τον χωρίζει με πολιτικές προσωπικότητες του κόμματος, όπως, ο Πολ Ράιαν και ο Τζον Μακέιν.

Την Τρίτη, ο Ρίτσαρντ Χάνα, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Νέα Υόρκη, έγινε ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος στο Κογκρέσο που δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τον υποψήφιο του κόμματός του αλλά θα υποστηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον, Ο Χάνα δεν είναι ο μόνος - αρκετοί άλλοι έχουν δηλώσει ότι δε θα υποστηρίξουν τον Τραμπ.

Διαβάστε σχετικά: Εκδηλώθηκε ο πρώτος: Ρεπουμπλικάνος βουλευτής ψηφίζει Χίλαρι Κλίντον

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τον προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, από την άρνησή του να υποστηρίξει τους δύο υποψηφίους στις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις περιφέρειες τους τη επόμενη Τρίτη στον ορίζοντα της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ  τόνισε στην "The Washington Post" ότι δε μπορεί να υποστηρίξει τις υποψηφιότητες του Πολ Ράιαν - προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων - αλλά και του Γερουσιαστή Τζον Μακέιν από την Αριζόνα και πρώην προεδρικού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Και οι δύο άσκησαν κριτική στον υποψήφιο πρόεδρο για την επίθεση που έκανε στην οικογένεια του λοχαγού Χουμαγιούν Χαν, ο οποίος σκοτώθηκε στο Ιράκ το 2004, ενώ έχει τιμηθεί με μετάλλιο ανδρείας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το πολιτικό σκηνικό έντασης που εδραιώνεται πλέον στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα διαμορφώνει ένα απρόβλεπτο πολιτικό προηγούμενο για το ενδεχόμενο εκλογής του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Υπό το ενδεχόμενο αυτό, η επιθετική συμπεριφορά του θα ενισχυθεί από την αλαζονεία της εξουσίας, διαμορφώνοντας μια εκρηκτική κατάσταση στις σχέσεις του με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, οι οποίοι αρνήθηκαν (ήδη) να τον υποστηρίξουν στη διαμάχη του με την οικογένεια Χαν.

Από την άλλη μεριά, η κατάσταση γίνεται περισσότερο πιεστική για τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο κι από τη διεύρυνση της διαφοράς υπέρ της Χίλαρι Κλίντον στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ν' αντιμετωπίσει και τα χαμηλά επίπεδα οικονομικής ρευστότητας στην προεκλογική του εκστρατεία, σε σύγκριση με την οικονομική ρευστότητα της προεδρικής υποψηφίας των Δημοκρατικών.

Οπότε- για να καλύψει το κενό - προσφεύγει στην τακτική των προσωπικών επιθέσεων, στο πλαίσιο εξασφάλισης δωρεάν προβολής στα αμερικανική ΜΜΕ. Ωστόσο, τα προβλήματα αρχίζουν όταν εξαιτίας της επιθετικής ρητορικής του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, η δωρεάν προβολή, μετατρέπεται σε δυσφήμιση, ανοίγοντας νέα κι ανεξέλεγκτα πολιτικά μέτωπα.