Γαλλία: Αποσύρει τους υποψηφίους του το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι αποσύρει τους υποψηφίους του τουλάχιστον από τις περιφέρειες του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία (Nord-Pas-de-Calais-Picardie) και Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (Provence-Alpes-Cote d' Azur, PACA) στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για να συμβάλει στη συγκρότηση ενός "ρεμπουμπλικανικού φράγματος", που θα κλείσει τον δρόμο στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, όπως ανακοίνωσε ο πρώτος γραμματέας του κόμματος, Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς.

Στις δύο αυτές περιφέρειες, επικεφαλής των ψηφοδελτίων του Εθνικού Μετώπου είναι οι δύο ηγερίες του κόμματος, η ηγέτις του Μαρίν Λεπέν και η ανιψιά της και εγγονή του ιδρυτή του κόμματος Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το ακροδεξιό κόμμα εξασφάλισε κατά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας ποσοστά που υπερβαίνουν το 40% των ψήφων στις δύο αυτές περιφέρειες.

Νωρίτερα, και αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών προβλέψεων, ο Νικολά Σαρκοζί έσπευσε να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συμμαχίας με τη γαλλική αριστερά στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για τη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά της άκρας δεξιάς.

Ο Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε "ένωσης" ή απόσυρσης" ψηφοδελτίων του κόμματός του "Οι Ρεπουμπλικανοί", το οποίο δήλωσε ότι αποτελεί "την μόνη δυνατή εναλλακτική λύση" στις περιοχές όπου κινδυνεύει να κυριαρχήσει το Εθνικό Μέτωπο.