Κυβέρνηση στο 90′ στη Βουλγαρία

Λίγες ώρες πριν χρειαστεί να επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο πρόεδρος του GERB και μελλοντικός πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, συμφώνησε για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με δύο μικρά ακροδεξιά και ένα κεντροαριστερό κόμμα.  

Τελικά, η νέα κυβέρνηση συνασπισμού θα στηρίζεται σε τέσσερα και όχι σε τρία κόμματα καθώς, αργά χθες τη νύχτα ο Μπορίσοφ υπέγραψε συμφωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς του Μεταρρυθμιστικού Μετώπου, του Πατριωτικού Μετώπου και του κεντροαριστερού ABV.  

Η κυβέρνηση συνασπισμού θα αποτελείται από το GERB (δύο αντιπρόεδροι, δώδεκα υπουργοί) και το Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο (ένας αντιπρόεδρος, έξι υπουργοί), στη βάση της σχετικής Πολιτικής Συμφωνίας, την οποία υπέγραψαν ο κ. Μπορίσοφ και οι έξι πολιτικοί αρχηγοί της κεντροδεξιάς Ένωσης.

Ο ίδιος ο Μπορίσοφ, σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε την υπογραφή της Συμφωνίας Συνασπισμού "κορύφωση των τεράστιων προσπαθειών του GERB", αναγνωρίζοντας ότι "είχαμε φτάσει τουλάχιστον δέκα φορές στα πρόθυρα νέων εκλογών κατά τις διαπραγματεύσεις".