Υποδοχή ηρώων της Εθνικής Γερμανίας στο Βερολίνο

Η Γερμανία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά το παγκόσμιο κύπελλο στην αμερικανική ήπειρο και οι πρωταγωνιστές του θριάμβου, οι παίκτες της Εθνικής Γερμανίας, γύρισαν την Τρίτη "σπίτι" και έγιναν δεκτοί με έξαλλους πανηγυρισμούς!  

Πρώτος από τη σκάλα του αεροσκάφους κατέβηκε ο αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας Φίλιπ Λαμ με το κύπελλο στο χέρι, βάρους 12,5 κιλών, ενώ πίσω του ήταν η ψυχή της ομάδας, ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, τυλιγμένος με τη γερμανική σημαία.

Στους δρόμους του Βερολίνου επικράτησε το αδιαχώρητο καθώς, δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί φίλαθλοι, είχαν κατακλύσει το κέντρο για να δουν από κοντά τους "ήρωες" του Μουντιάλ, που έκαναν τον γύρο του θριάμβου πάνω σε ένα λεωφορείο, στο οποίο ήταν γραμμένες οι ημερομηνίες που η Γερμανία κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο- για 4η φορά στην ιστορία της φέτος και το 1954, 1974, 1990 οι τρεις προηγούμενες.

Στην Πύλη του Βραδεμβούργου είχε στηθεί μια τεράστια σκηνή και τουλάχιστον 500.000 φίλαθλοι υποκλίθηκαν στους πρωταθλητές κόσμου, μέσα σε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτι. 

"Χωρίς εσάς δεν θα είμασταν τίποτα. Είμαστε όλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές", δήλωσε πολύ εύστοχα και απευθυνόμενος προς τους γερμανούς φιλάθλους ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιόαχιμ Λεβ, ξεσηκώνοντας τους συγκεντρωμένους. Για τον Λούκας Ποντόλσκι ήταν η πιο εκπληκτική μέρα της ζωής του, ενώ ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, με το κύπελλο στο χέρι, πήγε στο μικρόφωνο για να εξαγγείλει ότι "τώρα έχουμε το κύπελλο, ευχαριστώ παιδιά!"