Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ρεκόρ τηλεθέασης στη Γερμανία

Η Αργεντινή ηττήθηκε από τη Γερμανία με σκορ 1-0 στον τελικό του Μαρακανά και έχασε την ευκαιιρία να αναδειχθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, ωστόσο, στη χώρα υπήρχαν και κάποιοι που πανηγύριζαν...

Οι Γερμανοί του Μπουένος Άιρες είχαν συγκεντρωθεί σε πιτσαρία την οποία ένας γερμανός μάγειρας είχε μετατρέψει σε ταβέρνα χθες το απόγευμα. Παρακολουθούσαν τον αγώνα απολαμβάνοντας μπρέτσελ και λουκάνικα. Πριν από το τέλος του αγώνα, είχαν εξαντλήσει και την τελευταία μπύρα Quilmes, την πιο δημοφιλή από τις τοπικές μπύρες.
Στο τέλος του αγώνα αγκαλιάζονταν και φιλιόντουσαν φωνάζοντας "Deutschland".

Αφού εξέφρασε ικανοποίηση για τον "μεγάλο αγώνα", ο πρεσβευτής της Γερμανίας αναχώρησε συνοδευόμενος από τη φρουρά του, ενώ μια ομάδα έξαλλων Αργεντινών είχε συγκεντρωθεί έξω από το εστιατόριο. "Λεχρίτες", φώναζε ένας νεαρός Αργεντινός απευθυνόμενος στους Γερμανούς.

Από τις 16:00 έως τις 19:00 η ώρα, η πρωτεύουσα της Αργεντινής παρέμενε μία παγωμένη, αλλά ηλεκτρισμένη, ατμόσφαιρα. Οι δρόμοι και οι λεωφόροι της πόλης των 13 εκατομμυρίων κατοίκων ήταν έρημοι. Νωρίς το βράδυ, η ζωή ανέκτησε τους ρυθμούς της, αλλά με τους περισσότερους Αργεντινούς πληγωμένους.

Στη Γερμανία, τον τελικό παρακολούθησαν 34,65 εκατομμύρια τηλεθεατές, καταγράφοντας ρεκόρ τηλεθέασης, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA. Ο αγώνας αναμεταδόθηκε από τις 21.00 τοπική ώρα στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD και έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, από τον ημιτελικό Γερμανίας-Βραζιλίας την Τρίτη, με 32,57 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν σε μερίδιο 86,3% της αγοράς για το ARD, χωρίς να υπολογιστούν τα εκατομμύρια των θεατών που παρακολούθησαν τον τελικό σε μπαρ και εστιατόρια της χώρας ή από γιγαντοοθόνες σε υπαίθριους χώρους.