Η παραβίαση, της παραβίασης στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι ουκρανικά τεθωρακισμένα παραβίασαν τα σύνορα της Ρωσίας, την ώρα που το Κίεβο διατυπώνει την κατηγορία ότι ρωσικά τεθωρακισμένα έχουν περάσει τα ουκρανικά σύνορα.

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δύο τεθωρακισμένα οχήματα εισήλθαν διαδοχικά σήμερα στο ρωσικό έδαφος, όπου τα εμπόδισαν οι συνοριοφύλακες.

"Υπήρξε παραβίαση των συνόρων από ένοπλες μονάδες" δήλωσε, σύμφωνα με το Ιτάρ-Τας ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι τα τεθωρακισμένα, μεταφοράς προσωπικού, είχαν "αρνηθεί να συμμορφωθούν με τις προσταγές των Ρώσων συνοριοφυλάκων".

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν "έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να απευθυνθεί στην ουκρανική πλευρά για το θέμα της παραβίασης των συνόρων από Ουκρανούς στρατιώτες" σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όπως μετέδωσε το Ιντερφάξ. 

Σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, με τον Πούτιν, διαμαρτυρήθηκε για μια εισβολή τριών ρωσικών αρμάτων μάχης που είπε πως έγινε στην χώρα του.  

"Ο κ. Ποροσένκο χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση", έγραψε ο εκπρόσωπος του προέδρου στη σελίδα του στο Facebook, αναφερόμενος στις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τρία άρματα μάχης της σοβιετικής εποχής διείσδυσαν στο ουκρανικό έδαφος προερχόμενα από τη Ρωσία, κάτι που η Μόσχα διέψευσε.

 

Στο ανατολικό μέτωπο, οι μάχες στρατού αυτονομιστών στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Ωστόσο, οι κυβερνητικές φαίνεται ότι πλέον κερδίζουν έδαφος, αφού την Παρασκευή το μεσημέρι ανακατέλαβαν τη Μαριούπολη και έδιωξαν από ην πόλη τους ένοπλους φιλορώσους.