Οι Deep Purple… ενώνουν Αναστασιάδη και Έρογλου;

Μία (αν μη τι άλλο) πρωτότυπη πρόσκληση απηύθυνε προς τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο της διαδικασίας προσέγγισης μεταξύ των δύο πλευρών για την επίλυση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ακσάμ ο Έρογλου αποκαλύπτει πως προσκάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη στη συναυλία του ροκ συγκροτήματος Deep Purple που θα πραγματοποιηθεί στο τουρκοκρατούμενο τμήμα της Λευκωσίας στις 24 Μαΐου!

Μάλιστα, ο Έρογλου εκφράζει τη δυσφορία του για τις προσπάθειες της ελληνοκυπριακής πλευράς να εμποδίσει τη διεξαγωγή της συναυλίας, σχολιάζοντας: “Ακόμα και όταν οι παραδοσιακοί χορευτές μας πηγαίνουν σε κάποια άλλη χώρα για μία εκδήλωση, η ελληνοκυπριακή πλευρά διαμαρτύρεται. Παρομοίως, προσπάθησαν να ματαιώσουν τη συναυλία. Τηλεφώνησα στον κ. Αναστασιάδη και του ζήτησα να μπει ένα τέλος σε αυτό, αλλά δεν εισακούστηκα. Έτσι, του ζήτησα να έρθει και να παρακολουθήσει τη συναυλία μαζί μου, ως μέτρο ενίσχυσης της εμπιστοσύνης”.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν έχει μέχρι στιγμής τοποθετηθεί επί του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία των Deep Purple στο βόρειο τμήμα της Κύπρου είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά, οι οποίες ανάγκασαν πρόσφατα τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Ίαν Γκίλαν, να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθάριζε πως οι Deep Purple “δεν παίρνουν το μέρος κανενός”.