Ουκρανοί ακροδεξιοί απειλούν Έλληνες ομογενείς

Σε ακρότητες προχωρούν ακροδεξιοί που έχουν παρεισφρύσει στο αντικυβερνητικό κίνημα της Ουκρανίας. Έλληνες ομογενείς καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμών και απειλών από μέλη του λεγόμενου "Δεξιού Τομέα" του ακραίου εθνικιστικού μορφώματος που έπαιξε καίριο ρόλο στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με όσα είπε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο, μιλώντας στο Mega, ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, Σπυρίδων Κιλιγκάροφ, ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς μασκοφόρους της οργάνωσης. Μάλιστα η κ. Προτσένκο ζήτησε η συνέντευξη της να γίνει στα ελληνικά για λόγους ασφαλείας καθώς φοβάται ακόμη και για τη ζωή της.

Ο "Δεξιός Τομέας" διαθέτει βαρύτατο οπλισμό και δηλώνει ότι θα εκδιώξει όλες τις εθνικές μειονότητες της χώρας.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν, καταδίκασε χθες τα μέτρα για την απαγόρευση της χρήσης των μειονοτικών γλωσσών όπως τα ρώσικα, τα ρουμάνικα, τα ουγγρικά και τα ελληνικά που αποφάσισε η Ουκρανική Βουλή μετά την ανατροπή των συσχετισμών από την απομάκρυνση Γιανουκόβιτς, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τους φόβους όσων διαπίστωναν το προηγούμενο διάστημα την έντονη παρουσία ακροδεξιών ομάδων στους δρόμους του Κιέβου.