Η Ιταλία θα έχει κυβέρνηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Η νέα κυβέρνηση θα έχει ορκιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, διαβεβαίωσε σήμερα τα ιταλικέ μέσα ενημέρωσης  ο στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι και υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων στην απελθούσα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, Γκρατσιάνο Ντελρίο.

Ο Ρέντσι ξεκίνησε σήμερα τις κρίσιμες διαβουλεύσεις του με τα κόμματα και ο κύκλος των συναντήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με τις αντιπροσωπείες των δυο μεγαλύτερων κομμάτων, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

Ο 39χρονος γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, που έλαβε την εντολή από τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο την Δευτέρα, δήλωσε πως θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση εντός 24 ωρών. Για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας απαιτείται η συμφωνία με τους έως τώρα εταίρους της κυβέρνησης Λέτα, κάτι όμως που θεωρείται δεδομένο. 

Ο Ματέο Ρέντσι σχηματίζει κυβέρνηση - Την υποψηφιότητα του Ρέντσι στήριξε ανεπιφύλακτα η κεντρώα Επιλογή Πολιτών.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην φάση αυτή, με δική του πρωτοβουλία, ο 39ρονος εντολοδόχος πρωθυπουργός δεν διαθέτει φρουρά για την προσωπική του ασφάλεια.

Από την στιγμή, που θα αναλάβει πρωθυπουργός, την προστασία του θα αναλάβουν και τυπικά οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας. 

Διαβάστε ακόμα : Μία μεταρρύθμιση το μήνα υπόσχεται ο Ματέο Ρέντσι