Savoir vivre… στις παρακολουθήσεις ζητά ο Ολάντ

Ας παρακολουθούμε ο ένας τον άλλο αλλά τουλάχιστον κόσμια; Αυτό έχει στο μυαλό του ο Φρανσουά Ολάντ;

Ναι! Φαίνεται πως ο Γάλλος πρόεδρος θεωρεί τις παρακολουθήσεις αναγκαίο κακό κι έτσι υποστηρίζει πως έχει δρομολογηθεί ένας διάλογος για να θεσπισθεί "ένας κώδικας καλής συμπεριφοράς" μεταξύ συμμάχων στα θέματα της παρακολούθησης δεδομένων και επικοινωνιών, σύμφωνα με μία επιτροπή βουλευτών που επισκέφθηκε το Μέγαρο Ηλυσίων.

Ο Ολάντ υποδέχθηκε την επιτροπή Πληροφοριών του Κοινοβουλίου, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις εκτενείς παρακολουθήσεις εκ μέρους της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA).

Ο Ολάντ "εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και διετύπωσε σαφή αιτήματα προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα", τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Γερουσιαστής Ζαν-Πιερ Σοβέρ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής.

"Ιδιαίτερα ζήτησε την σύνταξη ενός κώδικα καλής συμπεριφοράς μεταξύ συμμάχων" και ενημέρωσε πως ένας σχετικός διάλογος "ήδη έχει ξεκινήσει σε ανώτατο επίπεδο", πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως αποκαλύφθηκε από τις πληροφορίες που έδωσε ο Σνόουντεν, η αμερικανική NSA παρακολουθούσε μαζικά εκατομμύρια τηλέφωνα Γάλλων πολιτών.