Η Μασσαλία στις φλόγες: Οι χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων 20 ετών

Κάηκαν σπίτια - Τρεις άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα - Τουλάχιστον 20 πυροσβέστες και αστυνομικοί δέχθηκαν τις Πρώτες Βοήθειες

Σχεδόν 33.000 στρέμματα έχουν καεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που καίνε για δεύτερη μέρα στη νότια Γαλλία, ενώ οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν φόβους για αναζωπύρωση. 

Η πυρκαγιά κοντά στη Μασσαλία, βοηθούμενη από τον συνδυασμό του ισχυρού ανέμου και των συνθηκων ξηρασίας, ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από την κοινότητα Ρονιάκ και επεκτάθηκε γρήγορα σε θαμνώδεις και δασικές εκτάσεις.

Τουλάχιστον 2.500 πυροσβέστες έχουν ριχθεί στην άνιση μάχη με τις φλόγες, στις χειρότερες φωτιές της τελευταίας 20ετίας.

 

Τρεις άνθρωποι υπέστησαν κατά τη χθεσινή ημέρα εγκαύματα, ο ένας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ περί τους είκοσι πυροσβέστες και δέκα αστυνομικοί δέχθηκαν τις Πρώτες Βοήθειες για εισπνοή καπνού.

Τουλάχιστον 20 σπίτια, ένα σχολείο και βιομηχανικά κτίρια έχουν καεί στις πόελις Vitrolles και Les Pennes-Mirabeau. 

Η μία από τις πυρκαγιές «σταμάτησε τη νύκτα στις πύλες της Μασσαλίας, στο βόρειο τμήμα της πόλης», ενώ 8.000 στρέμματα κάηκαν στην παραλιακή ζώνη του Φο-συρ-Μερ, δήλωσε αξιωματούχος της περιφέρειας.