Τρεις νεκροί πολίτες από βομβαρδισμό στο κέντρο του Ντονέτσκ

Βλήματα όλμων προκάλεσαν σήμερα τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων στο κέντρο του Ντονέτσκ, προπύργιο των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, καθώς ο πόλεμος με τις ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Σύμφωνα με έναν αστυνομικό, πρόκειται για τρεις πολίτες οι οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και το οποίο είχε απανθρακωθεί.

Μάλιστα, η σορός του οδηγού είναι εντελώς απανθρακωμένη και γι’ αυτό δεν είναι δυνατό να αναγνωριστεί.  Από τον βομβαρδισμό σε κατοικημένη περιοχή, τραυματίστηκαν ακόμα πολλοί πολίτες(φωτ)

Εχθές, Πούτιν και Ποροσένκο είχαν προσωπική συνάντηση στο Μινσκ της Λευκορωσίας και συζήτησαν τον τερματισμό της βίας στην Ουκρανία, χωρίς όμως να καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα.

Ενώ η "αντιτρομοκρατική" επιχείρηση του Κιέβου συνεχίζεται στην ανατολική Ουκρανία, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ αντιμετωπίζουν πλέον ανθρωπιστική κρίση, με δεκάδες ανθρώπινες απώλειες από κάθε πλευρά, κάθε μέρα.

Ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Αντρέι Λισένκο, δήλωσε επίσης ότι σε μάχες στις πόλεις Γκορλίβκα και Ιλοβάισκ, βορειότερα, οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 200 αυτονομιστές ενώ 13 ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και 36 τραυματίστηκαν.