Τέλος προσωρινά το «λουκέτο» στις ΗΠΑ ως την 8η Φεβρουαρίου

Τέλος προσωρινά το «λουκέτο» στις ΗΠΑ ως την 8η Φεβρουαρίου

Οι Δημοκρατικοί αποδέχθηκαν τη συμβιβαστική πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για τους μετανάστες και ψηφίζουν τον προσωρινό προϋπολογισμό

Οι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος αποδέχθηκαν έναν προσωρινό συμβιβασμό για τον προϋπολογισμό που θα επιτρέψει να μπει τέλος στη μερική αναστολή της ομοσπονδιακής διοίκησης των ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών αφορά ένα μέτρο που θα εξασφαλίσει προσωρινή χρηματοδότηση για τις δημόσιες υπηρεσίες ως την 8η Φεβρουαρίου.

«Έπειτα από πολλές συζητήσεις, προσφορές και αντιπροσφορές ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων κι εγώ καταλήξαμε σε συμφωνία» επισήμανε ο Σούμερ.

«Θα ψηφίσουμε σήμερα προκειμένου να επαναλειτουργήσει η διοίκηση και να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε για μια συνολική συμφωνία» για την τύχη των εκατοντάδων χιλιάδων νέων μεταναστών που μπήκαν παράτυπα στις ΗΠΑ, όταν ήταν παιδιά, δήλωσε ο Σούμερ.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς καλωσόρισε την είδηση και δήλωσε: «τώρα η κυβέρνηση επαναλειτουργία, το Κογκρέσο μπορεί να επιστρέψει να εργάζεται για την προώθηση της ατζέντας του προέδρου».

«Η παράλυση-Σούμερ απέτυχε» δήλωσε αναφερομένος στον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Έως σήμερα οι Δημοκρατικοί αρνούνταν να ψηφίσουν υπέρ της προσωρινής παράτασης της χρηματοδότησης χωρίς να τους έχουν δοθεί σαφείς εγγυήσεις για τους λεγόμενους «Ονειροπόλους», προκειμένου να μπορέσουν να παραμείνουν στις ΗΠΑ και να τους αναγνωριστεί νόμιμο καθεστώς.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...