Ο ουρακοτάγκος που κρυφοκοιτάζει η καλύτερη φωτογραφία άγριας ζωής

Ο ουρακοτάγκος που κρυφοκοιτάζει η καλύτερη φωτογραφία άγριας ζωής

Το κλικ του φωτογράφου Jayaprakash Joghee Bojan κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο του National Geographic

Ένας αρσενικός ουρακοτάγκος που κρύβεται και κρυφοκοιτάζει πίσω από ένα δέντρο ενώ προσπαθεί να διασχίσει έναν ποτάμι στο Βόρνεο της Ινδονησίας, ανακηρύχθηκε η νικητήρια φωτογραφία του National Geographic. Το κλικ του φωτογράφου Jayaprakash Joghee Bojan κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο και ήρθε πρώτη στην κατηγορία Άγρια Ζωή.

Στην κατηγορία Αεροφωτογραφίες, τη πρώτη θέση κέρδισε η φωτογραφία του Todd Kennedy. Σε μια βραχώδη ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, τα κύματα του Ειρηνικού Ωκεανού γεμίζουν μία αυτοσχέδια πισίνα του 1930. Μέσα σε αυτή, κολυμπά αμέριμνος ένας ντόπιος.

Στην κατηγορία Τοπία, το πρώτο βραβείο κέρδισε η φωτογραφία του Karim Iliya με τίτλο «Firefall». Λίγο πριν το λυκόφως, στην Καλαπάννα της Χαβάης, καυτή λάβα πέφτει σε υγρή μορφή από έναν βράχο, δημιουργώντας έναν καταρράκτη φωτιάς, για λιγότερο από μισή ώρα πριν μετατραπεί σε σταθερό πέτρωμα.

Τέλος, στις Υποβρύχιες Λήψεις, καλύτερη φωτογραφία αναδείχθηκε η γαλαζοπράσινη φλουό ανεμώνη που φιλτράρει το φως, του Jim Obester. Η λήψη τραβήχτηκε στον βυθό του Hood Canal, της Ουάσινγκτον.