Sugar baby έβγαλε 90.000 δολάρια από παρέα με ηλικιωμένους

Sugar baby έβγαλε 90.000 δολάρια από παρέα με ηλικιωμένους

Σε δύο χρόνια εξόφλησε τα πανεπιστημιακά δίδακτρα

Βρίθει το διαδίκτυο περιπτώσεων όπου νεαρές γυναίκες -αλλά και άντρες- συνάπτουν σχέσεις με κατά πολύ μεγαλύτερούς τους αναζητώντας μία εύκολη λύση για να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους αλλά και να ικανοποιήσουν τις ακριβές επιθυμίες τους με αντάλλαγμα λίγη… συντροφιά.

Τα λεγόμενα «sugar babies», είναι συνήθως φοιτήτριες που βγάζουν τα πανεπιστημιακά έξοδα τους κατά αυτό τον τρόπο.

Μάλιστα, η ασυνήθιστη αυτή πληρωμή των φοιτητικών σπουδών γίνεται με την εγγραφή των sugar babies, όπως ονομάζονται οι νεαροί αυτοί επαγγελματίες της συντροφιάς, σε dating services, όπως το SeekingArrangement.com.

Οι ιθύνοντες αυτών φέρνουν τους φοιτητές με οικονομική στενότητα σε επαφή με πλούσιους ανθρώπους που έχουν διάθεση να ξοδέψουν χρήματα για να τους συνοδεύουν σε δείπνα, εκδηλώσεις ή ταξίδια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, τα sugar babies παρέχουν συντροφικότητα ή δημιουργούν με τον πελάτη-ευεργέτη τους μια σχέση μέντορα–μαθητή. Το δίχως άλλο κάποιες φορές οι όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν και φυσική οικειότητα.

Η ιστορία της 29χρονης sugar baby Κριστίνας

Η Κριστίνα είναι φοιτήτρια MBA στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, και στράφηκε στο SeekingArrangement.com πριν από λίγα χρόνια για βοήθεια με τα έξοδα του πανεπιστημίου, αφού ο θείος της, που προηγουμένως πλήρωνε για την εκπαίδευσή της, πέθανε.

«Τότε ήταν που είδα πόσα ήταν τα χρέη μου και μόλις είχα ξεκινήσει το MBA μου» δήλωσε η Κριστίνα, που είχε ήδη πτυχίο στη μόδα και το εμπόριο και εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στη μέση της απόκτησης του δεύτερου πτυχίου της στις πολιτικές επιστήμες από το πανεπιστήμιο του Όκλαντ. «Εκείνη την περίοδο σκεφτόμουν πως δεν μπορούσα να το πληρώσω».

Κάποιες φίλες της, σύστησαν την Κριστίνα στο SeekingArrangement.com και την ενθάρρυναν να βρει έναν Sugar Daddy για να καλύψει τα έξοδά της. Με προτεραιότητά της την εκπαίδευσή της, η Κριστίνα σκέφτηκε πως θα ήταν διαφορετική από ένα τυπικό sugar baby που κυνηγά μετρητά και πανάκριβα δώρα.

«Ένα από τα πρώτα μηνύματα που στέλνουν σχεδόν όλοι, και από τις δύο πλευρές είναι: «τι ψάχνετε;» γιατί θέλουμε να βεβαιωθούμε πως βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά» εξήγησε η Κριστίνα, που δηλώνει πως δεν είναι διατεθειμένη να κάνει σεξ για χρήματα, αν και γνωρίζει κάποια sugar babies που το κάνουν.

«Δεν ενδιαφέρομαι για one-night stand με ανθρώπους που επισκέπτονται το Λας Βέγκας για μερικές ημέρες- δεν με ενδιαφέρει αυτό. Αν αυτό είναι που θέλει κάποιος, η απάντησή μου είναι ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά δε θα πάρω» εξηγεί.

«Στο προφίλ μου αναφέρει πως το μόνο που ψάχνω είναι βοήθεια για να πληρώσω για τα δίδακτρα και τα συγγράμματα του πανεπιστημίου μου» είπε η Κριστίνα. Παρόλα αυτά, υπήρξαν καταστάσεις όπου η Κριστίνα συμφώνησε σε ένα δείπνο υπό τους δικούς της όρους ενώ δέχτηκε ακόμη και προτάσεις για σεξ. Έμαθε πως ο χώρος δεν είναι «αλάνθαστος».

Όπως αποκάλυψε η ίδια τα τελευταία δύο χρόνια, υπήρξαν τρεις sugar daddies στη ζωή της που τη βοήθησαν να πληρώσει για το πανεπιστήμιο. Οι άνδρες, εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας είναι παντρεμένος με παιδιά, την ρωτούν πόσα χρωστάει στο πανεπιστήμιο και της κόβουν την απαιτούμενη επιταγή. Η Κριστίνα εκτιμά πως συνολικά μέχρι σήμερα έχει λάβει τουλάχιστον 90.000 δολάρια από την sugar παρέα της για δίδακτρα, βιβλία, εργαστήρια και άλλα έξοδα που συνδέονται με την εκπαίδευση.

Η Κριστίνα έχει άλλα δύο εξάμηνα πριν τελειώσει το MBA της, και τότε ελπίζει να φοιτήσει στη Νομική, προφανώς με το γνωστό τρόπο, αφού τα κέρδη της από τη δουλειά της σαν μοντέλο, τα οποία κυμαίνονται στα 50 με 100 δολάρια την ώρα ωχριούν μπροστά σε αυτά που βγάζει από τους sugar daddies.

2,5 εκατομμύρια sugar babies

Περίπου 2,5 εκατομμύρια sugar babies που απασχολούνταν στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα το 2016 ήταν φοιτητές.

Σημειώνεται ότι το SeekingArrangement.com ιδρύθηκε από τον απόφοιτο του MIΤ, Μπράντον Γουέιντ το 2006 και τώρα αριθμεί πάνω από 10 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας το μεγαλύτερο site Sugar Baby στο διαδίκτυο.

Πριν από μερικά χρόνια, ο ιστότοπος παρατήρησε μια αύξηση του αριθμού των μελών του, που υπέγραφαν με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάποιου πανεπιστημίου, εξήγησε στο Business Insider ο Αλέξις Τζέρμανι, εκπρόσωπος της ιστοσελίδας.

Με την αφορμή αυτή, αποφάσισε να ξεκινήσει μια εκστρατεία μάρκετινγκ, η οποία και ονομάστηκε Sugar Baby University.

Στόχος του φοιτητές με χρέη και νέοι που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο, αλλά διστάζουν να πάρουν δάνειο, φοβούμενοι ότι δεν θα είναι σε θέση να το ξεπληρώσουν.

Αυτό αναλαμβάνουν αγόγγυστα οι sugar daddies, το μέσο εισόδημα των οποίων κυμαίνεται στα 250.000 δολάρια.