Θάνατο στον τρομοκράτη της Νέας Υόρκης προτείνει ο Τραμπ

Θάνατο στον τρομοκράτη της Νέας Υόρκης προτείνει ο Τραμπ

«Σκότωσε 8 ανθρώπους, τραυμάτισε βαριά 12. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ!»

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε την Τετάρτη μέσω Twitter να επιβληθεί στον δράστη της επίθεσης της Τρίτης στη Νέα Υόρκη, στην οποία έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, η θανατική ποινή.

«Θα ήθελα να στείλω τον τρομοκράτη της Νέας Υόρκης στο Γκουαντάναμο, όμως στατιστικά η διαδικασία αυτή διαρκεί πολύ περισσότερο απ' ό,τι αν περάσει από το ομοσπονδιακό σύστημα...», έγραψε σε ένα πρώτο μήνυμά του στο Twitter πριν συμπληρώσει:

«... Μοιάζει επίσης σωστό να τον κρατήσουμε εκεί όπου διέπραξε το φρικτό έγκλημά του. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ!».

Νωριτερα ειχε τουιτάρει και πάλι οργισμένος την πρόταση του: «Ο τρομοκράτης της NYC (σ.σ. της πόλης της Νέας Υόρκης) ήταν χαρούμενος και ζήτησε να κρεμάσει τη σημαία του ΙΚ στο δωμάτιό του στο νοσοκομείο. Σκότωσε 8 ανθρώπους, τραυμάτισε βαριά 12. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ!» έγραψε ο Τραμπ

Σύμφωνα με το 10σέλιδο κατηγορητήριο της εισαγγελίας, στη διάρκεια της ανάκρισής του στο νοσοκομείο Μπέλβιου, όπου διακομίστηκε ο 29χρονος Ουζμπέκος Σαϊφούλο Σαΐποφ έπειτα από τον τραυματισμό του κατά τη σύλληψή του την Τρίτη, δεν επέδειξε την παραμικρή μεταμέλεια και δήλωσε «ικανοποιημένος για αυτό που έκανε».

Ζήτησε μάλιστα να τον αφήσουν να αναρτήσει το μαύρο λάβαρο του ΙΚ στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, ανέφεραν αστυνομικοί και εισαγγελείς.

Εμπνευσμένος από το άφθονο προπαγανδιστικό υλικό του ΙΚ το οποίο βρέθηκε στα δύο κινητά του τηλέφωνα, ο Σαΐποφ προετοίμαζε την επίθεση του «εδώ και περίπου έναν χρόνο» κι αποφάσισε να τη διαπράξει χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο πριν από δύο μήνες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Μία ημέρα μετά την επίθεση, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε την υπερβολικά χαλαρή πολιτική όσον αφορά την εισδοχή μεταναστών και απαίτησε η δικαιοσύνη να επιβάλει μια ποινή που θα αποτρέψει ενδεχόμενους μιμητές του Σαΐποφ.