Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που ο Κιμ Γιονγκ Ουν δε φοβάται τις ΗΠΑ

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που ο Κιμ Γιονγκ Ουν δε φοβάται τις ΗΠΑ

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν ότι η Βόρεια Κορέα είναι ένα... παλαβό μέρος, όπου ηγείται ένας επίσης παλαβός άνδρας

Απάντηση για το αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ένας παρανοϊκός ηγέτης ή ένας μεθοδικός πολιτικός δίνει σε άρθρο του το Politico.

Καθώς η Βόρεια Κορέα χτίζει επί χρόνια με με μεθοδικότητα το πυρηνικό της πρόγραμμα, οι ΗΠΑ πασχίζουν να βρουν τρόπο να αντιδράσουν σε αυτό. Τώρα ήρθε ώρα να πληρώσουν το τίμημα, λέει ο Τζον Γουλφσθαλ, ανώτερος σύμβουλος στην κυβέρνηση Ομπάμα, και ειδικός αναλυτής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν ότι η Βόρεια Κορέα είναι ένα... παλαβό μέρος, όπου ηγείται ένας επίσης παλαβός άνδρας που απειλεί με παγκόσμια καταστροφή. Η άποψη αυτή, βέβαια, είναι μάλλον λάθος και παρέχει μία πρώτη εξήγηση γιατί ως τώρα δεν υπάρχει ικανοποιητική απάντηση στο ερώτημα τι να κάνει ο Τραμπ με την Βόρεια Κορέα.

Όπως αναφέρει το Politico, «ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι καθόλου τρελός, αντίθετα ήταν αρκετά μεθοδικός και αρκετά προσεκτικός στην προώθηση των πυρηνικών και πυραυλικών του προγραμμάτων. Έχει μάθει πολύ καλά πως αντιδρά η Αμερική και γι’ αυτό δεν φοβάται τον Τραμπ.

 

Ο πέντε λόγοι που ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν φοβάται τις ΗΠΑ - σύμφωνα με το POLITICO

  • Η Αμερική θέλει μια συμφωνία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι είναι απαράδεκτο να διαθέτει η Κορέα πυρηνικά όπλα, αλλά πλέον φαίνεται να το αποδέχετα υπό όρου.
  •  Οι ΗΠΑ λένε ότι η απομόνωση της Κορέας ενισχύεται, αλλά όλο και περισσότερα χρήματα συνεχίζουν να εισέρχονται στη χώρα.
  •  Οι ΗΠΑ μιλούν για στρατιωτικές επιλογές, αλλά δεν πρόκειται να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με την Κορέα. Αφού δεν επιτέθηκαν πριν αποκτήσει η χώρα πυρηνικά όπλα και πυραύλους που θα μπορούσαν να φτάσουν στις ΗΠΑ, δεν πρόκειται να το κάνουν τώρα.
  • Οι ΗΠΑ χάνει έδαφος στην περιοχή. Η Κίνα γίνεται ισχυρότερη και η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποια πλευρά βρίσκονται.
  • Αν η Βόρεια Κορέα παραδώσει τα πυρηνικά όπλα, δεν θα έχει τίποτα πια. Με τα πυρηνικά όπλα, η Βόρεια Κορέα ελέγχει το πεπρωμένο της.