Αγαπάς τον Kαβαλιέρε; Απόδειξη

Άλλη μία διαδήλωση συμπαράστασης υπέρ του ηγέτη του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διοργανώνει το Σάββατο το κόμμα Λαός της Ελευθερίας για να διαμρτυρηθεί για την  χθεσινή καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού από το Εφετείο σε 4 χρόνια φυλάκισης για φοροδιαφυγή.  

Αυτός όμως δεν είναι ο μόνος μπελάς για τον Σίλβιο καθώς τη Δευτέρα η εισαγγελέας αναμένεται να ανακοινώσει σε πόσα χρόνια φυλάκισης ζητά να τιμωρηθεί ο Καβαλιέρε για την υπόθεση Ρούμπι Γκέιτ-για προαγωγή ανηλίκων σε πορνεία.

 Οι υποστηρικτές του Καβαλιέρε θα διαδηλώσουν υπερ του "δικαστηριόπληκτου" ηγέτης τους  στην πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας ενώ ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι δήλωσε σήμερα ότι θα "αντέξει" στωϊκά τις "επιθέσεις των δικαστικών για το καλό της χώρας" του.  

"Οι δικαστικοί έχουν τυφλωθεί από το μίσος. θα ήθελαν να με δουν πολιτικά νεκρό και εντελώς αποδυναμωμένο. Ζητώ,
όμως, από τους Ιταλούς να παραμείνουν νηφάλιοι όπως εγώ. Ξέρουμε όλοι ότι δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα", υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του PdL.

Στα μέσα Μαρτίου, ο Λαός της Ελευθερίας έιχε καλέσει τα μέλη του και πάλι σε ανάλογες διαδηλώσεις. Συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν "εγώ είμαι με τον Μπερλουσκόνι" και τραγουδώντας τον ιταλικό εθνικό ύμνο, βουλευτές και ψηφοφόροι του Λαού της Ελευθερίας (Pdl) διαμαρτυρήθηκαν για την άδικη μεταχείριση του αγαπημένου τους ηγέτη από την δικαιοσύνη. 

Για την πρώτη καταδίκη πάντως, αυτή για φοροδιαφυγή, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να ασκήσει νέα έφεση και μέχρι αυτή να εκδικαστεί ευελπιστεί ότι τα αδικήματα θα παραγραφούν και θα γλυτώσει τη φυλακή.