Μπερλουσκόνι: Νέα κυβέρνηση τώρα, αλλιώς κάλπη

Το αίτημά του, για τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης ή, σε εναλλακτική, για επιστροφή στις κάλπες, επανέλαβε, σήμερα το απόγευμα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου το κόμμα του, ο Λαός της Ελευθερίας, οργάνωσε μαζική συγκέντρωση.

"Εμείς αποποιούμεθα την λογική των αντιπάλων μας, δηλαδή την λογική του μίσους και του φθόνου", τόνισε ο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στους οπαδούς του. Στην συνέχεια, ο Καβαλιέρε εξαπέλυσε επίθεση κατά του δικαστικού σώματος, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

"Πολιτικοποιημένοι δικαστικοί, επετέθησαν με παράλογο τρόπο, ενάντια στο πρόσωπό μου. Κάποιοι δικαστές, προσπάθησαν να αλλάξουν την πορεία της δημοκρατικής ιστορίας της χώρας μας".

Ο πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε, επίσης, ότι "ο καθένας μπορεί να μπει στην δικαστική... κρεατομηχανή, γι' αυτό οι εισαγγελείς πρέπει να αρχίσουν να λογοδοτούν για τα λάθη τους ".

Αναφερόμενος στην κεντροαριστερά, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι "με το 29% των ψήφων, θα ήθελε να μονοπωλήσει όλα τα μεγάλα θεσμικά αξιώματα της Ιταλίας. Έστω και αν η διαφορά των δυο παρατάξεων, στις εκλογές της 24ης και 25ης Φεβουαρίου, δεν ξεπέρασε το 0,3%".

"Αν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πρόντι, θα πρέπει όλοι να μεταναστεύσουμε", τόνισε με νόημα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατηγορώντας τον, ότι "τόλμησε να ασκήσει κριτική στο έργο της εκλιπούσας Μάργκαρετ Θάτσερ".