Άνδρας επιχείρησε να πέσει με το αυτοκίνητό του σε πλήθος μπροστά από τζαμί

Άνδρας επιχείρησε να πέσει με το αυτοκίνητό του σε πλήθος μπροστά από τζαμί

Δε σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία

Ένας άνδρας συνελήφθη σε προάστιο του Παρισίου αφού επιχείρησε να πέσει με το αυτοκίνητό του πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά από τζαμί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από το περιστατικό, που σημειώθηκε στην περιοχή Κρετέιγ, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αναφέρει το Reuters, τα κίνητρα του άνδρα είναι άγνωστα, ενώ ο λόγος για τον οποίο δεν κατάφερε να πέσει πάνω στο πλήθος ήταν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από το τζαμί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο άνδρας είπε ότι ήθελε να εκδικηθεί για τις επιθέσεις που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και έχουν προκαλέσει δεκάδες θανάτους στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια.

Πηγή που έχει γνώση των ερευνών ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για έναν Αρμένιο στα 40 του χρόνια. Σύμφωνα με την πηγή, ο άνδρας έκανε «κάποιες συγκεχυμένες αναφορές σχετικά με τις επιθέσεις» τζιχαντιστών που έπληξαν την Γαλλία από το 2015.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Κρετέιγ, που επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο άνδρας δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Όπως έγινε γνωστό, η έρευνα για την υπόθεση θα διεξαχθεί από κανονικό αστυνομικό τμήμα, και όχι από την αντιτρομοκρατική μονάδα.