Ένοπλος έπεσε με το όχημα του σε βαν της αστυνομίας στο Παρίσι

Ένοπλος έπεσε με το όχημα του σε βαν της αστυνομίας στο Παρίσι

Γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος

Άνδρας έπεσε με το όχημά του πάνω σε βαν της αστυνομίας στην πολύ δημοφιλή για τους τουρίστες λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων σήμερα, χωρίς να τραυματίσει κάποιον, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Ο οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω στο αστυνομικό βαν «είναι νεκρός», ενώ ειδικοί στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών επιχειρούν στην περιοχή, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Τα ευρήματα μέσα στο όχημα του άνδρα αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο επίθεσης: Γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, δήλωσε ακόμη σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι βρέθηκαν εκρηκτικά εντός του οχήματος. «Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας βρέθηκαν στο στόχαστρο», υπογράμμισε ο Κολόμπ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να αποφύγουν το σημείο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε από την πλευρά του ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό (εκτός από το δράστη) και ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Έρευνα για την υπόθεση άρχισε η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού.