Διαφεύγουν μέλη του δικτύου – Νέα σύλληψη στο Μάντσεστερ

Διαφεύγουν μέλη του δικτύου – Νέα σύλληψη στο Μάντσεστερ

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα άλλον έναν ύποπτο, τον 14ο κατά σειρά, που φέρεται ότι εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση του Μάντσεστερ ενώ την ίδια ώρα πραγματοποίησε έρευνα σε μια ιδιοκτησία στα νότια προάστια της πόλης αυτής.

Για τον 25χρονο που συνελήφθη στο νοτιοδυτικό Μάντσεστερ διατυπώνονται υποψίες ότι "παραβίασε την αντιτρομοκρατική νομοθεσία" περιορίστηκε να ανακοινώσει μέσω του Twitter η αστυνομία.

Συνολικά για την επίθεση στη συναυλία της Αριάνας Γκράντε, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, συνελήφθησαν μέσα σε μία εβδομάδα 14 άνθρωποι. Δύο από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες ενώ 12 άνδρες παραμένουν υπό κράτηση και ανακρίνονται.

Νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ δήλωσε ότι ενδέχεται να διαφεύγουν ακόμη κάποια από τα μέλη του δικτύου στο οποίο συμμετείχε ο βομβιστής του Μάντσεστερ, ο Σαλμάν Αμπέντι. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του BBC, η υπουργός απάντησε ότι "ενδεχομένως" δεν έχουν συλληφθεί ακόμη όλα τα μέλη της οργάνωσης, προσθέτοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.