Η Βρετανία έχει ασφαλιστική εταιρεία για τρομοκρατικές επιθέσεις

Η Βρετανία έχει ασφαλιστική εταιρεία για τρομοκρατικές επιθέσεις

Και η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για τα θύματα του Μάντσεστερ

Κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως η Βρετανία έχει μια ειδική ασφαλιστική εταιρεία για περιπτώσεις τρομοκρατικών επιθέσεων. Μάλιστα, η εταιρεία αυτή υπάρχει από το 1993, μια περίοδο που η Βρετανία γνώρισε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις.

H αντασφαλιστική εταιρεία για τρομοκρατικά χτυπήματα, η Pool Re, η πρώτη του είδους της, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τα μέλη της για την διευθέτηση τυχόν διεκδικήσεων έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας έπειτα από συναυλία της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε χθες το βράδυ στο Μάντσεστερ.

«Συμπάσχουμε με όλους όσοι επλήγησαν από την φρικτή χθεσινοβραδινή επίθεση στο Μάντσεστερ. Η Pool Re θα συνεργαστεί με τα μέλη της για την διευθέτηση όποιας διεκδίκησης προκύψει από την επίθεση το συντομότερο δυνατό», αναφέρει ο εκτελεστικός επικεφαλής της, Τζούλιαν Ενόιζι, σε απάντησή του στο Reuters μέσω email.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, μέλη του αλληλοασφαλιστικού οργανισμού, έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν ανάμεσα στις υπηρεσίες τους και ασφάλιση από τρομοκρατική ενέργεια ή άλλους κινδύνους παρόμοιας έκτασης έπειτα από απαίτηση του πελάτη. Η ασφαλιστική εταιρεία με τη σειρά της, όταν ο κίνδυνος επέλθει, αποζημιώνει τον πελάτη μέχρι το όριο που έχει ορίσει και αν το ποσό υπερβαίνει την αποζημίωσή της τότε απευθύνεται στον αλληλοασφαλιστικό οργανισμό για την επιπλέον κάλυψη της ζημιάς. Με τη σειρά του ο αλληλοασφαλιστικός οργανισμός, αν ο κίνδυνος υπερβαίνει σε κόστος τα αποθέματά του, μπορεί να απευθυνθεί στο κράτος προκειμένου αυτό να αναλάβει την περαιτέρω κάλυψη της ζημιάς--στην περίπτωση αυτή, αν η βρετανική κυβέρνηση κρίνει ότι πρόκειται για επίθεση που συνδέεται με την τρομοκρατία.