Σαλμάν Αμπέντι το όνομα του μακελάρη του Μάντσεστερ

Σαλμάν Αμπέντι το όνομα του μακελάρη του Μάντσεστερ

Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος από την αστυνομία

Σαλμάν Αμπέντι είναι το όνομα του 23χρονου άνδρα, με καταγωγή από τη Λιβύη, που αιματοκύλισε το Μάντσεστερ τα ξημερώματα.

Ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση αναγνωρίστηκε, όπως αποκάλυψαν Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters. Δύο από τους αξιωματούχους αυτούς, που ήταν σε επαφή με τις βρετανικές αρχές, είπαν ότι ο φερόμενος ως βομβιστής ταξίδεψε στο Μάντσεστερ από το Λονδίνο με τρένο. Το όνομά του ήταν Σαλμάν Αμπέντι ή Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, o Αμπέντι ήταν 23 ετών. Είχε γεννηθεί στη Βρετανία αλλά οι γονείς του ήταν από τη Λιβύη. Γείτονές του που μίλησαν στην εφημερίδα ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα συμπεριφερόταν παράξενα.

Επιβεβαιώνει την ταυτότητα του δράστη η βρετανική αστυνομία

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο άνδρας που φέρεται ότι διέπραξε τη χθεσινοβραδινή θηριωδία είναι ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι» είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ, ο Ίαν Χόπκινς, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο για τον Αμπέντι.

«Προτεραιότητά μας, μαζί με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και τους εταίρους μας σε θέματα ασφάλειας, είναι να διαπιστώσουμε αν δρούσε μόνος του ή στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δικτύου», τόνισε.