Χαμάς: Κοντά στην συμφιλίωση με τη Φατάχ

"Είμαστε κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας" ανακοίνωσε ο ηγέτης της Χαμάς

Προχωρούμε προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης με την Φατάχ” δήλωσε σήμερα στο BBC ο ο επικεφαλής της Χαμάς, Χαλέντ Μεσαάλ .Ο αρχηγός της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας, είπε ότι η Χαμάς βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την αντίπαλη Φατάχ με απώτερο στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. 

Όπως υποστήριξε ο  Μεσαάλ  οι δύο πλευρές του “ενδοπαιλαιστινιακού” ζητήματος προχωρούν σε προετοιμασίες για τη διεξαγωγή προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών.

“Προχωρούμε προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης. Διαβουλευόμαστε για να σχηματίσουμε κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας και βρισκόμαστε καθ' οδόν για προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές” είπε ο αρχηγός της Χαμάς. Όμως , η διχόνοια, με την Χαμάς να κυριαρχεί στη Δυτική Όχθη και την φιλοδυτική Φατάχ του Μαχμούντ Αμπάς  να ελέγχει τη Γάζα, έχει ήδη αναβάλει το στήσιμο της κάλπης αρκετές φορές καθώς οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 Ο Μεσαάλ προσπάθησε επίσης να κρατήσει αποστάσεις από τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στη συνέντευξή του: “Αναμφίβολα διαφωνούμε με τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση.  Αναγκαστήκαμε να φύγουμε από τη Δαμασκό, παρά το ότι το καθεστώς μας στήριζε” είπε.