Οι Χούθι επιτέθηκαν κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι επιτέθηκαν κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι αρχικές αναφορές σημειώνουν ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και το πλοίο συνέχισε την πορεία του

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drone κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που ταξίδευε στην Ερυθρά Θάλασσα πραγματοποίησαν οι Χούθι, σύμφωνα με ανάρτηση στο Χ, από την κεντρική αμερικανική διοίκηση (U.S. Central Command).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, «μεταξύ 10:00 π.μ. και 5:20 μ.μ. (ώρα Υεμένης) στις 29 Απριλίου, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν τρομοκράτες Χούθι εκτόξευσαν τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων (ASBM) και τρία UAV από την Υεμένη στην Ερυθρά Θάλασσα προς το MV Cyclades, ένα πλοίο υπό σημαία Μάλτας, ελληνικών συμφερόντων. Οι αρχικές αναφορές σημειώνουν ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και το πλοίο συνέχισε την πορεία του.

Νωρίτερα, στις 7:49 π.μ., οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (USCENTCOM) ενεπλάκησαν επιτυχώς και κατέστρεψαν ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι και βρισκόταν σε πορεία πτήσης προς το USS Philippine Sea και το USS Laboon στην Ερυθρά Θάλασσα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές από αμερικανικά, συμμαχικά ή εμπορικά πλοία.

Διαπιστώθηκε ότι το UAV αποτελούσε άμεση απειλή για τα αμερικανικά, συμμαχικά και εμπορικά πλοία στην περιοχή. Οι ενέργειες αυτές γίνονται για την προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και για να καταστούν τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα και ασφαλέστερα για τα αμερικανικά, τα συμμαχικά και τα εμπορικά πλοία».