Φρίκη στη Σερβία: Οι δολοφόνοι της 2χρονης Ντάνκα είχαν το άψυχο σώμα της στο πορτμπαγκάζ και έλεγαν ψέματα στον πατέρα της

Φρίκη στη Σερβία: Οι δολοφόνοι της 2χρονης Ντάνκα είχαν το άψυχο σώμα της στο πορτμπαγκάζ και έλεγαν ψέματα στον πατέρα της

«Με τι είδους τέρατα έχουμε να κάνουμε;», διερωτήθηκε ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς

Νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο της 2χρονης Ντάνκα Ίλιτς στη Σερβία, του κοριτσιού που αγνοούνταν για 10 μέρες και τελικά βρέθηκε νεκρό την Πέμπτη 4/04.

Η μικρή Ντάνκα, η οποία έγινε γνωστή ως «το κορίτσι με την πιπίλα», έπαιζε όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την αυλή του σπιτιού της στη Σερβία, αφού η μητέρα της την έχασε για λίγα λεπτά από τα μάτια της.

Το παιδί εξαφανίστηκε στις 26/03 από το σπίτι της στο χωριό Μπάνισκο Πόλιε, με τις σερβικές Αρχές να ενεργοποιούν για πρώτη φορά το Amber Alert.

«Όταν γύρισα, είχε φύγει», είπε η Ιβάνα Ίλιτς στα σερβικά Μέσα Ενημέρωσης τις ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Τελικά, επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο και το κοριτσάκι εντοπίστηκε νεκρό.

Για τον θάνατο του κοριτσιού συνελήφθησαν δύο εργαζόμενοι της υπηρεσίας ύδρευσης, οι οποίοι ομολόγησαν ότι χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους το παιδί, το έβαλαν στο πορτμπαγκάζ που φύλαγαν τα εργαλεία τους και στη συνέχεια ξεφορτώθηκαν τη σορό.

Η αστυνομία εντόπισε κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητό τους και ύστερα από ανάλυση DNA διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στο 2χρονο παιδί.

Η ερώτηση του πατέρα στους δολοφόνους του παιδιού του

Ο πατέρας της 2χρονης την ώρα που έψαχνε με αγωνία το παιδί του σταμάτησε το αυτοκίνητο των δραστών, οι οποίοι ενώ είχαν στο πορτμπαγκάζ το άψυχο σώμα του κοριτσιού, του είπαν ψέματα ότι δεν την είχαν δει.

«Όσο οδηγούσαν, ο πατέρας του κοριτσιού τους σταμάτησε και τους ρώτησε εάν την είχαν δει. Εκείνοι είπαν ότι δεν είχαν δει το κορίτσι», είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Μπράτισλαβ Γκάσιτς.

Στη συνέχεια, οι δράστες πέταξαν το παιδί σε χωματερή που υπήρχαν σκουπίδια.

Έπειτα, ο ένας από τους δύο προσποιήθηκε ότι ενδιαφέρεται και συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού.

Αλεξάνταρ Βούτσιτς: «Με τι τέρατα έχουμε να κάνουμε;»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι το κορίτσι πέθανε και είπε ότι δύο «τέρατα» συνελήφθησαν σε σχέση με το περιστατικό.

«Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα που σκότωσαν το κοριτσάκι. Απ' όσο καταλαβαίνω, και οι δύο ομολόγησαν το έγκλημα», είπε ο Βούτσιτς σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Με τι είδους τέρατα έχουμε να κάνουμε;», διερωτήθηκε.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας επιβεβαίωσε αργότερα ότι οι δύο ύποπτοι ομολόγησαν.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας ανέφερε ότι αν και οι δύο ύποπτοι ομολόγησαν, ρίχνουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη.

Σημειώνεται ότι η εξαφάνιση της μικρής Ντάνκα είχε κινητοποιήσει και την Ιντερπόλ, μιας και υπήρχαν υποψίες ότι απήχθη από υπηκόους γειτονικού κράτους.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρξαν ελπίδες ότι το παιδί θα βρεθεί ζωντανό, αφού εμφανίστηκε ένα βίντεο με ένα μικρό παιδί σε βενζινάδικο στη Βιέννη που πυροδότησε φήμες ότι πρόκειται για την Ντάνκα.