Kατασχέθηκαν από το σπίτι του Αλέν Ντελόν 72 πυροβόλα όπλα

Kατασχέθηκαν από το σπίτι του Αλέν Ντελόν 72 πυροβόλα όπλα

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη

Εβδομήντα δύο πυροβόλα όπλα και περισσότερες από 3.000 σφαίρες κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία του Γάλλου ηθοποιού Αλέν Ντελόν, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία, η οποία ξεκίνησε έρευνα για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο 88χρονος αστέρας του κινηματογράφου, που είναι σοβαρά άρρωστος, δεν «είχε καμία άδεια που να του επιτρέπει την κατοχή ενός όπλου», υπογραμμίζει ο εισαγγελέας Ζαν Κεντρί Γκο, σε ένα δελτίο Tύπου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη έπειτα από αναφορά του εποπτεύοντος δικαστή την 8η Φεβρουαρίου: ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος, που είναι επιφορτισμένος με τη δικαστική προστασία του Αλέν Ντελόν, διαπίστωσε, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης, ότι ο ηθοποιός είχε στην κατοχή του ένα όπλο, εξηγεί ο εισαγγελέας.

Διαπίστωσε επίσης την ύπαρξη ενός σκοπευτηρίου εντός της ιδιοκτησίας του ηθοποιού, συλλέκτη πυροβόλων όπλων. Ο Ντελόν είχε πουλήσει τη συλλογή όπλων του σε δημοπρασία το 2014.

Έχοντας κάνει σπάνιες εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη από το τέλος της δεκαετίας του 1990, ο Αλέν Ντελόν πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα το καλοκαίρι του 2023, όταν τα τρία παιδιά του κατέθεσαν μήνυση σε βάρος της συντρόφου του Χιρόμι Ρολέν, με την υποψία της κατάχρησης της αδυναμίας του.

Από τα τέλη Ιανουαρίου, ο ηθοποιός, που πάσχει από λέμφωμα, τέθηκε υπό το καθεστώς της δικαστικής προστασίας. Η δικαιοσύνη όρισε έναν δικαστικό εκπρόσωπο που είναι επιφορτισμένος να τον βοηθά κατά την ιατρική παρακολούθησή του, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σφοδρής διαμάχης μεταξύ των τριών παιδιών του Άντονι, Ανούσκα και Αλέν-Φαμπιάν.

Το ζήτημα της παρουσίας των όπλων εντός της ιδιοκτησίας του Ντελόν, όπου ο ηθοποιός είχε πει πως θα ήθελε να τερματίσει τη ζωή του, βρέθηκε στο επίκεντρο νέων κατηγοριών μεταξύ της Ανούσκας και του Άντονι.

«Το χειρότερο», εξηγεί η κόρη του ηθοποιού σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Elle, «είναι ότι αν και ο Άντονι και ο Αλέν-Φαμπιάν γνωρίζουν πως σιχαίνομαι τα όπλα—άρεσαν στον πατέρα μου, ένα είδος αρρενωπότητας άλλης ηλικίας, είχε μία συλλογή, κυκλοφορούν οπλισμένοι μέσα στο σπίτι (…). Τα αδέλφια μου πιστεύουν στην Άγρια Δύση».

Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας απάντησε σύντομα με ανάρτησή του στο Instagram, χαρακτηρίζοντας «ολέθρια» τη συνέντευξη της αδελφής του, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Ας μιλήσουμε για πυροβόλα όπλα», απάντησε. «Πέρασες το καλοκαίρι να πυροβολείς με (πιστόλι) Glock μαζί με τον αγαπημένο σου, πρώην μέλος της GIGN (επίλεκτη μονάδα της χωροφυλακής) και επικεφαλής ασφαλείας του Ντουσί, προκειμένου να επιστρέψεις το πιστόλι στο σπίτι σου στη Γενεύη, καθώς θυμήθηκες τον μπαμπά. Για κάποια που τρέμει τα όπλα, μοιάζεις πολύ γενναία και προικισμένη, σύμφωνα με εκείνον».

«Σε ό,τι με αφορά, εδώ και πολύ καιρό, δεν περπατώ πλέον οπλισμένος και διευθέτησα αυτό το γελοίο πρόβλημα αναγνώρισης, το οποίο μου στοίχισε ακριβά κατά το παρελθόν», συμπλήρωσε ο ίδιος.