Βόρεια Μακεδονία: Νεκρή βρέθηκε μία 14χρονη που είχε απαχθεί στα Σκόπια

Βόρεια Μακεδονία: Νεκρή βρέθηκε μία 14χρονη που είχε απαχθεί στα Σκόπια

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, όχι όμως και ο δολοφόνος, ενώ αναμεμιγμένος φέρεται να είναι και ο πατέρας της

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Βόρεια Μακεδονία από την δολοφονία μίας 14χρονης, η οποία απήχθη πριν από 10 ημέρες μπροστά από το σπίτι της στα Σκόπια και βρέθηκε νεκρή χθες Κυριακή σε τοποθεσία έξω από τα Σκόπια.

Στην απαγωγή της 14χρονης φέρεται να είναι αναμεμιγμένος και ο πατέρας της. Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, το κίνητρο της απαγωγής ήταν το προσωπικό όφελος, με σκοπό οι απαγωγείς να αποσπάσουν χρήματα από τη μητέρα της 14χρονης. Ο πατέρας της ανήλικης φέρεται να ενημέρωσε τους απαγωγείς για τις κινήσεις της.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο δολοφόνος διέφυγε αρχικά στη Σερβία και από εκεί στη Βουλγαρία. Ο πατέρας της 14χρονης Βάνια Γκιόρτσεφσκα αρνείται ότι εμπλέκεται στην απαγωγή της κόρης του. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο κύριος οργανωτής της απαγωγής σκότωσε την 14χρονη με όπλο, φοβούμενος ότι θα μπορούσε να συλληφθεί από την αστυνομία, που είχε ξεκινήσει έρευνα για την απαγωγή.

Η 14χρονη είχε απαχθεί στις 27 Νοεμβρίου μπροστά από το σπίτι της στα Σκόπια, την ώρα που κατευθυνόταν στο σχολείο της.