Πεδίο μάχης το Δουβλίνο: Ιρλανδός ήταν τελικά ο δράστης της επίθεσης – Τον αφόπλισε Βραζιλιάνος περαστικός

Πεδίο μάχης το Δουβλίνο: Ιρλανδός ήταν τελικά ο δράστης της επίθεσης – Τον αφόπλισε Βραζιλιάνος περαστικός

«Δεν το σκέφτηκα καν, ήταν καθαρό ένστικτο και όλα τελείωσαν σε δευτερόλεπτα. Έπεσε στο έδαφος»

Επεισόδια ξέσπασαν στο Δουβλίνο μετά την επίθεση άντρα με μαχαίρι, που οδήγησε στον τραυματισμό τριών παιδιών και μιας 30χρονης εργαζόμενης σε Δημοτικό σχολείο, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύγχυση επικράτησε με την ταυτότητα του δράστη που συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Πληροφορίες ανέφεραν πως είναι αλγερινής καταγωγής, ωστόσο η ανακοίνωση της αστυνομίας κάνει λόγο για Ιρλανδό πολίτη, που ζει 20 χρόνια στη χώρα, χωρίς να διευκρινίζει ή να επιβεβαιώνει κάτι άλλο για την ταυτότητά του.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για 40χρονο Ιρλανδό και όχι για Αλγερινό όπως είχαν μεταδώσει αρχικά τοπικά μέσα.

 

Μάλιστα όπως αναφέρει η Daily Mail, τον αφόπλισε Βραζιλιάνος μετανάστης περαστικός χρησιμποιώντας το κράνος του.

«Δεν το σκέφτηκα καν, ήταν καθαρό ένστικτο και όλα τελείωσαν σε δευτερόλεπτα. Έπεσε στο έδαφος», είπε ο Caio Benicio στο TheJournal.ie.

«Έχω δύο παιδιά, οπότε έπρεπε να κάνω κάτι. Έκανα ό,τι θα έκανε ο καθένας. Οι άνθρωποι ήταν εκεί αλλά δεν μπορούσαν να παρέμβουν επειδή ήταν οπλισμένος, αλλά ήξερα ότι μπορούσα να χρησιμοποιήσω το κράνος μου ως όπλο».

 

Ο κ. Benicio είπε ότι τώρα προσευχόταν για το πεντάχρονο κορίτσι που είδε να δέχεται επίθεση. Είπε επίσης στο TheJournal.ie ότι ήταν λυπημένος που βλέπει ταραχοποιούς με αντιμεταναστευτικά αισθήματα στους δρόμους. «Φαίνεται ότι μισούν τους μετανάστες. Λοιπόν, είμαι μετανάστης και έκανα ό,τι μπορούσα για να προσπαθήσω να σώσω αυτό το κοριτσάκι»

 

Το χρονικό της επίθεσης

O άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι κατά παιδιών που έβγαιναν από δημοτικό σχολείο. Τραυμάτισε τρία παιδιά, ένα κορίτσι πέντε ετών που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ένα κορίτσι έξι ετών που νοσηλεύεται με πιο ελαφριά τραύματα και ένα αγόρι πέντε ετών που πήρε εξιτήριο.

Τραυματισμένη βαριά είναι και μια γυναίκα περίπου 30 ετών που εργαζόταν στο σχολείο.