Γαλλία: Δέκα αεροδρόμια εκκενώθηκαν έπειτα από απειλές για βόμβα

Γαλλία: Δέκα αεροδρόμια εκκενώθηκαν έπειτα από απειλές για βόμβα

Τα περισσότερα ελέγχθηκαν και επαναλειτουργούν

Τουλάχιστον δέκα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας εκκενώθηκαν σήμερα, έπειτα από «απειλές επιθέσεων» που στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ορισμένα από αυτά επαναλειτουργούν πλέον, αφού ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι απειλές για τοποθέτηση βόμβας έχουν πολλαπλασιαστεί μετά τη δολοφονία την περασμένη Παρασκευή ενός καθηγητή από έναν νεαρό ισλαμιστή. Λόγω του αυξημένου κινδύνου νέας επίθεσης η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού. Μια αστυνομική πηγή ανέφερε αρχικά σήμερα, ότι εκκενώθηκαν έξι αεροδρόμια, στη Λιλ, τη Λιόν (Μπρον), τη Νάντη, τη Νίκαια, την Τουλούζη και το Μποβέ. Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Στρασβούργου είπε στη συνέχεια, ότι εκκενώνεται και αυτό. Κανένα αεροδρόμιο του Παρισιού δεν επηρεάστηκε.

Νωρίς το απόγευμα, τέσσερα αεροδρόμια παρέμεναν ακόμη εκτός λειτουργίας, αυτά της Τουλούζης, του Μποβέ, του Μπορντό και του Πο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol. Σε άλλα αεροδρόμια, όπως αυτά της Λιόν-Μπρον, της Νίκαιας και της Λιλ ξανάρχισαν σταδιακά τα δρομολόγια. Το γραφείο Τύπου του αεροδρομίου της Νίκαιας υποβάθμισε το γεγονός, αναφέροντας ότι σήμανε συναγερμός «λόγω ενός ύποπτου δέματος, κάτι το συνηθισμένο» και πλέον «όλα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό».

Υπενθυμίζεται ότι και το Ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώθηκε το μεσημέρι, έπειτα από άλλη μια απειλή για βόμβα, την τρίτη μέσα σε πέντε ημέρες.