Το υπερπολυτελές τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν πέρασε από τα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα και τη Ρωσία – Δείτε βίντεο

Το υπερπολυτελές τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν πέρασε από τα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα και τη Ρωσία – Δείτε βίντεο

Είναι θωρακισμένο, παρέχει όλες τις ανέσεις, αλλά είναι πάρα πολύ αργό

O ηγέτης της Βόρειας ΚορέαςΚιμ Γιονγκ Ουν, φέρεται να βρίσκεται καθ’ οδόν για τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Βλαδιβοστόκ.

Μάλιστα, το τρένο το οποίο μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιεί για τα ταξίδια του στο εξωτερικό με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα και τις κίτρινες λεπτομέρειες φάνηκε να περνάει μετά τις 21:00 (σ.σ. ώρα Ελλάδας) το βράδυ της Δευτέρας (11/9) τα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα και τη Ρωσία έχοντας για φόντο το σλόγκαν: «Ολοταχώς για μια νέα νίκη».

Για το πρώτο του, μακρύ ταξίδι στο εξωτερικό εδώ και χρόνια – και από τα γενικώς σπάνια ταξίδια του εκτός συνόρων – ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέλεξε έναν παραδοσιακό – για εκείνον – τρόπο μεταφοράς: το βαριά θωρακισμένο, σοβιετικής κατασκευής τρένο που είναι πολυτελώς διακοσμημένο και φημολογείται πως προσφέρει όλες τις ανέσεις και διαθέτει εξαιρετικό μενού με φημισμένο πιάτο τον φρέσκο αστακό, όπως αναφέρει το BBC.

Όπως ο πατέρας του, ο οποίος φοβόταν να πετάξει, και ο παππούς του, ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο ιδρυτής της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ ταξιδεύει συνήθως στο εξωτερικό με ένα ειδικά κατασκευασμένο τρένο. Το οποίο εξαιτίας της βαριάς θωράκισής του, της παλιάς κατασκευής του και απαρχαιωμένου σιδηροδρομικού δικτύου της Βόρειας Κορέας δεν ξεπερνά τα 50 χλμ./ώρα. Για παράδειγμα οι υπερταχείες στην Ιαπωνία αναπτύσσουν ταχύτητες 320 χλμ./ώρα.

Μέσα στο υπερπολυτελές τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν

Σύμφωνα με το BBC τα 90 βαγόνια είναι βαμμένα εξωτερικά με το χαρακτηριστικό αλλά κλασσικό πράσινο και κίτρινο χρώμα που έχουν πολλές αμαξοστοιχίες, χωρίς άλλα χαρακτηριστικά, για λόγους ασφαλείας και μυστικότητας.

 

Πλάνα από το εσωτερικό δείχνουν γυαλιστερούς λευκούς εσωτερικούς χώρους, με μακριά τραπέζια για συσκέψεις και επίπεδες οθόνες. Άλλες εικόνες δείχνουν βαγόνι με κόκκινες δερμάτινες πολυθρόνες ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για την απόλυτη γκουρμέ κουζίνα.

 

 

«Μπορούσαμε να παραγγείλουμε οποιοδήποτε πιάτο ρωσικής, κινέζικης, κορεατικής, ιαπωνικής και γαλλικής κουζίνας» περιέγραψε ο Ρώσος αξιωματούχος, Κονσταντίν Πουλικόφσκι, ο οποίος συνόδευσε σε ένα ταξίδι του στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον πατέρα του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο στους καλεσμένους σερβίρονται κρασιά Μπορντό και Βουργουνδίας ενώ οι ταξιδιώτες στο τρένο διασκεδάζουν με νεαρές τραγουδίστριες, οι οποίες παρουσιάζονται ως «κυρίες μαέστροι».

 

 

Τουλάχιστον δύο από τα βαγόνια του τρένου εξυπηρετούν ως «γκαραζ» για την μεταφορά των θωρακισμένων λιμουζίνων που χρησιμοποιεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν στις οδικές μετακινήσεις του.

 

 

Τέλος, το σιδηροδρομικό ταξίδι του Κιμ Γιονγκ Ουν προκαλεί μεγάλη αναστάτωση, από όπου περνάει το τρένο, συχνά λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του ηγέτη. Περίπου 100 πράκτορες ασφαλείας στέλνονται εκ των προτέρων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς όπου θα σταματήσει η αμαξοστοιχία ενώ η κυκλοφορία των άλλων συρμών σταματά.