Ρεκόρ Γκίνες από Αμερικανή που έχει την μακρύτερη χαίτη στον κόσμο με 173 εκατοστά

Ρεκόρ Γκίνες από Αμερικανή που έχει την μακρύτερη χαίτη στον κόσμο με 173 εκατοστά

Έκοψε για τελευταία φορά τα μαλλιά της το 1990

Έκοψε για τελευταία φορά το πίσω μέρος των μαλλιών της στις 9 Φεβρουαρίου 1990, και πλέον είναι η κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες. Η Τάμι Μάνις έχει επίσημα τη μακρύτερη χαίτη στον κόσμο, με μήκος σχεδόν 173 εκατοστά.

«Πολλοί άνθρωποι το παρατηρούν μόνο όταν γυρνάω, οπότε τις περισσότερες φορές είναι σαν να μην συνειδητοποιούν πόσο μακριά είναι τα μαλλιά μου μέχρι να δουν την πίσω πλευρά», δήλωσε η 58χρονη Μάνις σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Guinness World Records την Πέμπτη, τονίστηκε στην ΕΡΤ.

«Ήταν η δεκαετία του ογδόντα και όλοι είχαν χαίτη», είπε, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά εμπνεύστηκε να αφήσει χαίτη αφού παρακολούθησε το μουσικό βίντεο του τραγουδιού “Voices Carry” των Til Tuesday. «Η κοπέλα είχε χαίτη και ήθελα πραγματικά μια τέτοια», δήλωσε η Μάνις.

Αφού αρχικά έκοψε τη χαίτη της τον Νοέμβριο του 1989, η κάτοικος του Τενεσί το μετάνιωσε αμέσως, αποφασίζοντας να την αφήσει ξανά τον επόμενο χρόνο. Από τότε, δεν τα ξαναέκοψε.

Κανονικά, η Μάνις κρατάει τη χαίτη της πλεγμένη και όταν οδηγεί τη μοτοσικλέτα της, απλά «βάζει την ουρά» στην τσέπη της.

Οι χαίτες, αν και συνήθως συνδέονται με τη δεκαετία του 1980, έχουν ιστορία αιώνων – ακόμη και ο Όμηρος, στην Ιλιάδα τον 8ο π.Χ. αιώνα αναφέρεται σε ακοντιστές με «μπροστινή χαίτη κομμένη, τα μαλλιά μακρυά στην πλάτη».

«Το πιο περίεργο πράγμα που διαπιστώνω είναι ότι οι άνθρωποι με θυμούνται από χρόνια πριν», δήλωσε η Τάμι.

Το 2022, η Τάμι συμμετείχε στην κατηγορία “Femullet” του 2022 US Mullet Championships και τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Αμέσως μετά, τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες άνοιξαν την κατηγορία ρεκόρ για τη μακρύτερη χαίτη και η Tami υπέβαλλε αίτηση.

«Πληροφορήθηκα για πρώτη φορά ότι τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες πράγματι άνοιξαν μια κατηγορία για χαίτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», δήλωσε η Τάμι, η οποία έβγαλε ακόμη και βίντεο που καταγράφει το μήκος των μαλλιών της.

Η Τάμι έμαθε για πρώτη φορά ότι είχε γίνει η κάτοχος του ρεκόρ για τη γυναίκα με τη μακρύτερη χαίτη όταν έλαβε ένα πακέτο στη βεράντα της.

«Όταν το άνοιξα, σκέφτηκα “αυτό είναι καταπληκτικό”», είπε.