Νορβηγία: Δύο καθηγητές μαχαιρώθηκαν από φοιτητή στο πανεπιστήμιο του Όσλο – Ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση

Νορβηγία: Δύο καθηγητές μαχαιρώθηκαν από φοιτητή στο πανεπιστήμιο του Όσλο – Ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση

Συνελήφθη ένας ύποπτος που φέρεται ως ο δράστης της επίθεσης

Δύο καθηγητές μαχαιρώθηκαν σήμερα στο πανεπιστήμιο του Όσλο και ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία, η οποία συνέλαβε έναν φοιτητή που θεωρείται ως βασικός ύποπτος.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Ερευνών για το Εργασιακό Περιβάλλον, το οποίο υπάγεται στο πανεπιστήμιο του Όσλο. Ο Κρίστιαν Μπιόρμπεργκ, επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που έσπευσε στην περιοχή, είπε σε συνέντευξη Τύπου πως συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης και ότι τα θύματα της επίθεσης διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της συνοικίας Ούλεβαλ. «Η σχέση (μεταξύ τους) φέρεται να είναι αυτή μεταξύ καθηγητών και φοιτητή», ανέφερε. Κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια που βρέθηκαν στο σημείο.

Το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλείται πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Dagbladet, ο συλληφθείς είναι περίπου 20 ετών. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας καθηγητής περίπου 60 ετών και ελαφρύτερα τραυματισμένος είναι συνάδελφός του, γύρω στα 30, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.