Τρεις ληστές άρπαξαν κοσμήματα αξίας 10-15 εκατ. ευρώ από το γνωστό κοσμηματοπωλείο Piaget στο Παρίσι

Τρεις ληστές άρπαξαν κοσμήματα αξίας 10-15 εκατ. ευρώ από το γνωστό κοσμηματοπωλείο Piaget στο Παρίσι

Οι δράστες μπήκαν στο κατάστημα μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας, άρπαξαν τα κοσμήματα και έφυγαν σαν κύριοι

Το γνωστό κοσμηματοπωλείο Piaget στην οδό ντε Λα Πε στην καρδιά του Παρισιού μπήκε στο στόχαστρο τριών ληστών, που κατάφεραν μέρα-μεσημέρι να αρπάξουν κοσμήματα, η αξία των οποίων φτάνει τα 10-15 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσαν η αστυνομία και η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η οδός ντε Λα Πε και η πλατεία Βαντόμ, στο κέντρο της πόλης, είναι γνωστές σε όλον τον κόσμο, επειδή φιλοξενούν πολλές πολυτελείς μπουτίκ, κοσμηματοπωλεία και ωρολογοποιεία. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ληστείας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, γύρω στις 13.00 τοπική ώρα, εισέβαλαν στο κατάστημα τρεις ληστές, εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας οπλοφορούσε.

Οι εισαγγελικές αρχές διενεργούν έρευνα για ένοπλη ληστεία από οργανωμένη ομάδα κακοποιών. Η προηγούμενη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο πολυτελείας στο Παρίσι έγινε στις 29 Απριλίου. Εκείνη την ημέρα, τρία άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες μπήκαν στο πολυτελές κατάστημα της αλυσίδας Bulgari στην πλατεία Βαντόμ γύρω στις 2:00 το μεσημέρι. Οι δύο από αυτούς οπλοφορούσαν. Άρπαξαν κοσμήματα «πολλών εκατομμυρίων ευρώ», ανακοίνωσαν τότε οι αρχές.