Γιατρός 102 ετών αποκαλύπτει το Νο1 πράγμα που δεν κάνουν ποτέ οι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι άνθρωποι

Γιατρός 102 ετών αποκαλύπτει το Νο1 πράγμα που δεν κάνουν ποτέ οι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι άνθρωποι

Η Dr. Gladys McGarey θεωρείται η «μητέρα» της ολιστικής ιατρικής

Πρόκειται για την... μητέρα της ολιστικής ιατρικής. Έχει φτάσει τα 102 χρόνια ζωής και παραμένει με το χαμόγελο στο στόμα και την αισιοδοξία. Ο λόγος για την γιατρό Gladys McGarey, η οποία συμβουλεύει τους ανθρώπους πως να ξεπερνούν τις δυσκολίες και εστιάζει στο Νο1 πράγμα που δεν κάνουν πιο υγιείς και ευτυχισμένοι.

Η δόκτωρ Gladys είναι η συγγραφέας του βιβλίου «The Well-Lived Life: A 102-Year-Old Doctor's 6 Secrets to Health and Happiness at Every Age». Και όπως η ίδια τονίζει στο cnbc υπάρχει τρόπος να παραμείνετε σε καλή κατάσταση μέχρι τα βαθιά γεράματα.

«Έγινα 102 ετών φέτος και οι δεκαετίες εμπειρίας μου στην ολιστική ιατρική με δίδαξαν πολλά για το πώς να ζήσω μια μακρά, ευτυχισμένη και με στόχους ζωή. Πάρα πολλοί άνθρωποι γεμίζουν τον εαυτό τους με περιττό άγχος. Αλλά οι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς άνθρωποι που γνωρίζω είναι σε θέση να αφήσουν πράγματα ή εμπειρίες που δεν τους εξυπηρετούν πλέον. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να συλλογιζόμαστε και να σκεφτόμαστε την ίδια σκέψη ξανά και ξανά. Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά βασανίζετε τον εαυτό σας.

Έτσι, η συνήθεια που μού έφερε υγεία και ευτυχία όλα αυτά τα χρόνια είναι η ικανότητα να χτίζω τα πράγματα εκ νέου, είτε πρόκειται για σχέση, καριέρα ή έργο», τόνισε η γιατρός.

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι ξέρουν πότε είναι ώρα να προχωρήσουν

Η γιατρός ξεκαθαρίζει ότι το Νο1 πράγμα που δεν κάνουν οι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι να κολλάνε στα ίδια και στα ίδια που τους χαλάνε.

«Όλοι αντιμετωπίζουν στεναχώρια και λύπη. Το ερώτημα είναι: Πόσο καιρό πρέπει να την κρατήσουμε;

Δεν ξέρω τι λάθη έχετε κάνει στο παρελθόν, αλλά θα ήθελα να πιστεύω ότι και εσείς, ως επί το πλείστον, κάνατε το καλύτερο που μπορούσατε με αυτό που είχατε εκείνη τη στιγμή. Εάν διαπιστώσετε ότι ζείτε με λύπη, προσπαθήστε να το αλλάξετε και να δείτε τι άλλο μπορεί να γίνει», λέει η υπεραιωνόβια και εξηγεί: «Αν τα πράγματα πηγαίνουν συνήθως καλά, τότε πρέπει να είστε ευγνώμονες! Υπάρχει κάτι αστείο σε αυτό; Αν ναι, γελάστε! Μάθατε κάτι καινούργιο από την περίοδο της μεγάλη στεναχώριας; Αν ναι, απολαύστε αυτό που γνωρίζετε τώρα και εκφράστε το όπως μπορείτε!

Κάντε ό, τι μπορείτε για να οδηγήσετε μακριά την στεναχώρια σας. Συγχωρήστε τον εαυτό σας και, αν χρειαστεί, ζητήστε συγχώρεση από τους άλλους, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε με τη ζωή σας».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Gladys McGarey (@begladmd)