Πώς συνέλαβε την «χρυσή» ιδέα ο ιδρυτής της Airbnb σε ηλικία 20 ετών – Η ατάκα της μητέρας του που τον… πάγωσε

Πώς συνέλαβε την «χρυσή» ιδέα ο ιδρυτής της Airbnb σε ηλικία 20 ετών – Η ατάκα της μητέρας του που τον… πάγωσε

Ο Brian Chesky αποκαλύπτει το μυστικό για να φτιάξεις μια επιτυχημένη εταιρεία

Όλοι οι νέοι, ή για να ακριβολογούμε οι περισσότεροι, ξεκινούν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία με όνειρα και φιλοδοξίες. Κάποιοι καταφέρνουν να ξεχωρίσουν από πολύ νωρίς και να... φουσκώσουν γρήγορα τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Ένας από αυτούς είναι ο Brian Chesky, ο οποίος αποκάλυψε πως του ήρθε η «χρυσή» ιδέα για την Airbnb και παράλληλα αποκαλύπτει το μυστικό για να φτιάξεις μια επιτυχημένη εταιρεία.

Ο Chesky μίλησε σε εκδήλωση αποφοίτησης στο Στάνφορντ στους τελειόφοιτους των οικονομικών, καθώς πλέον θεωρείται ειδήμονας, μιας που η περιουσία του σύμφωνα με το Forbes κοστολογείται στα 9,3 δισ. δολάρια.

Η ιστορία του με την Airbnb ξεκινάει το 2008, όταν εκείνος ήταν 20 ετών και ως βιμομηχανικός σχεδιαστής αποφάσισε να πάει στο Σαν Φρανσίσκο, όπου έμενε μαζί με τον φίλο του, Joe Gebbia, για να ξεκινήσουν την σταδιοδρομία τους. Ωστόσο, περνούσαν δύσκολα, ακόμα και για να βρούνε τα χρήματα για το ενοίκιο, αλλά μια συγκυρία τους έφερε την ιδέα.

«Νοικιάσαμε το σπίτι μας και τρία στρώματα που είχαμε για ένα σχεδιαστικό συνέδριο», είπε ο Chesky. Σκοπός τους ήταν να βγάλουν κάποια χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά τους ήρθε η μεγάλη ιδέα.

«Όταν ξεκινάς μια εταιρεία είναι κυρίως στο μυαλό σου», είπε ο Chesky και θυμήθηκε ότι πολλοί χλεύαζαν την ιδέα τότε πως άγνωστοι θα νοίκιαζαν τα σπίτια τους σε άλλα πρόσωπα για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, ήρθε και η ατάκα της μητέρας του που τον... πάγωσε. «Υποθέτω ότι πλέον δεν έχεις αυτή τη δουλειά με την ασφάλιση υγείας», είχε πει τότε η μητέρα στον νυν διευθύνοντα σύμβουλο της Airbnb και ο Chesky της απάντησε: «Όχι, επιχειρηματίας είμαι πλέον» και η μάνα του είχε άλλη γνώμη: «Δεν είσαι επιχειρηματίας, άνεργος είσαι τώρα».