Βρετανία: Γιατί απαγορεύτηκε η είσοδος στην χώρα σε συγκρότημα από τη Γερμανία

Βρετανία: Γιατί απαγορεύτηκε η είσοδος στην χώρα σε συγκρότημα από τη Γερμανία

«Μας παρέδωσαν σαν εγκληματίες στη γαλλική συνοριακή αστυνομία»

Σε πανκ συγκρότημα από τη Γερμανία φέρεται να απαγορεύτηκε η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω αλλαγών στους κανονισμούς μετά το Brexit.

Το συγκρότημα από τη Στουτγάρδη, Trigger Cut, είχε προγραμματίσει συναυλίες σε επτά συναυλιακούς χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, αλλά του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα.

«Δεν μας επέτρεψαν να περάσουμε τα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου για περίεργους λόγους» έγραψε το συγκρότημα σε ανάρτηση στο Facebook. «Χρειαζόμασταν ένα ειδικό πιστοποιητικό χορηγίας, αλλά κανείς δεν το ήξερε από πριν, ούτε καν οι ιδιοκτήτες των κλαμπ, οι διοργανωτές ή η γερμανική τελωνειακή αρχή» ανέφεραν.

«Γραφειοκρατία του Brexit;;; Ένας εφιάλτης μετά το Brexit» πρόσθεσαν.

 

Το συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από τρία μέλη, είπε επίσης ότι η όλη εμπειρία «στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ταπεινωτική και θλιβερή».

Σε άλλη ανάρτηση, το συγκρότημα εξήγησε ότι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ήθελαν να έχουν «το λεγόμενο πιστοποιητικό χορηγίας και από τα επτά κλαμπ» υποστηρίζοντας ότι «αυτό το πιστοποιητικό είναι άγνωστο ακόμη και στους διοργανωτές».

«Κανείς δεν το ήξερε!!» αναφέρεται στην ανάρτηση. «Θεωρούμε ότι ποτέ δεν αισθανθήκαμε τόσο ταπεινωμένοι, λυπημένοι όσο σήμερα» σημείωσαν.

«Μας παρέδωσαν σαν εγκληματίες στη γαλλική συνοριακή αστυνομία και έπρεπε να φύγουμε από το Καλαί» τόνισαν.